Na Slovaškem najhitrejša Lipnik in Štern

Tretja dirka državnega prvenstva Slovenije v cestno hitrostnem motociklizmu v razredih superbike in supersport 600 se je odvijala v nedeljo, 19. junija, na dirkališču Slovakia Ring.


Lipnik znova ugnal konkurenco

Prvi so nastop opravili vozniki razreda supersport 600 in že takoj po štartu je zaradi okvare sklopke odstopil Grega Žust (Društvo 2nRace), ki je v kvalifikacijah dosegel najhitrejši čas med vozniki slovenskega prvenstva. Vodstvo je tako takoj prevzel Domen Lipnik (Društvo 2nRace) in iz kroga v krog povečeval prednost pred zasledovalci ter na koncu zanesljivo drugič zapored zmagal v letošnji sezoni.

Domen Lipnik je postavil osebni rekord na stezi ter drugič zapored zmagal v državnem prvenstvu.

S tokratnim nastopom sem zelo zadovoljen, dirko sem odpeljal brez napake. Še posebej sem vesel, da sem dosegel nov osebni rekord na tej stezi, saj pred dirko nisem pričakoval, da se bom uspel spustiti pod mejo dveh minut in 16 sekund,

je po zmagi povedal Lipnik. Na drugo mesto se je še tretjič letos uvrstil Enej Logar (AMD Domžale), ki je zelo dobro štartal, a bil nekoliko predolg v prvem zavoju. Zelo zanimiv je bil boj za tretje mesto med Borom Klemencem (AMD Trebnje), Davidom Vodiškom in Miho Slatinškom (oba Društvo 2nRace). Slednji je bil vse do predzadnjega kroga na tretjem mestu, zatem pa zdrsnil in ostal brez uvrstitve na zmagovalni oder. Njegovo napako je najbolje izkoristil Klemenc, ki je prehitel Vodiška ter dirko končal na tretjem mestu. Po polovici prvenstva je v skupnem seštevku vodstvo prevzel Logar, Lipnik je drugi, Žust pa je sedaj na tretjem mestu.

Prvi trije v razredu supersport 600 na zmagovalnem odru.

Štern ponovil rezultat z Grobnika

V razredu superbike je kvalifikacije najbolje odpeljal Albin Štern (Društvo 2nRace), dobro pripravljenost pa potrdil tudi na dirki. Vodil je vse od štarta do cilja, v predzadnjem krogu pa je le malo manjkalo, pa bi dirko zaključil predčasno.

Imel sem kar nekaj sreče, saj sem zapeljal na oljni madež, prednje kolo mi je zdrsnilo in le s težavo sem se izognil padcu. Zapeljal sem sicer s proge, izgubil nekaj časa, a vseeno uspel zadržati vodstvo, saj sem imel nekaj prednosti pred tekmeci,

je napet zaključek dirke opisal Štern, ki je z zmago tudi povečal prednost v skupnem seštevku državnega prvenstva razreda superbike.

Albin Štern je vnovič pokazal zobe mlajšim tekmecem ter vknjižil drugo zmago letos v državnem prvenstvu Slovenije v razredu superbike.

Na drugo mesto se je uvrstil Aleš Senekovič (Speedway team Lendava), ki je imel nekaj težav na štartu, na tretji stopnički na zmagovalnem odru pa je stal Matic Berzin (Društvo 2nRace). Brez uvrstitve je ostal Aleš Brzin (AMD Trebnje), ki je dirko začel kot drugi med vozniki slovenskega prvenstva, a je nekoliko slabše štartal, pozneje pa padel in odstopil. S potekom tretje dirke državnega prvenstva je bil zadovoljen tudi Matija Zaletelj, direktor dirke, ki jo je organiziralo Društvo 2nRace:

Ponovno smo lahko spremljali zanimive dirke, predvsem pa sem vesel, da vsi tekmovalci, tudi tisti, ki so doživeli kakšen padec, dirko zapuščajo nepoškodovani. Verjamem, da se nam bo v prihodnje pridružilo še več voznikov, tako da bo prvenstvo še zanimivejše,

je oceno preizkušnje na Slovaškem strnil Zaletelj.

Matija Zaletelj (levo v črnem) med sestankom z vozniki na dirkališču Slovakia Ring.

Četrta od skupno šestih načrtovanih dirk državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu v letu 2022 bo v nedeljo 7. avgusta. Znova se bo odvijala na dirkališču Slovakia Ring na Slovaškem.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvocestno hitrostni motociklizemsuperbikelicencasupersport

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji