Slovenska reprezentanca v motokrosu odhaja na evropski Pokal narodov v Španijo

Konec tedna bo v Španiji na evropskem pokalu narodov v motokrosu nastopila tudi reprezentanca Slovenije.

Slovenska reprezentanca za evropski pokal narodov (od leve): Jan Pancar, Tilen Demšič, Lukas Osek, Rok Plestenjak in selektor Sašo Kragelj.
Slovenska reprezentanca za evropski pokal narodov (od leve): Jan Pancar, Tilen Demšič, Lukas Osek, Rok Plestenjak in selektor Sašo Kragelj.

Slovenska motokros reprezentanca se bo udeležila evropskega pokala narodov, ki bo v soboto, 8. oktobra, in nedeljo, 9. oktobra 2022, v Španiji. Tekmovanje bo potekalo na progi Carlos Martinez Zorita Cerro Negro, ki se nahaja na obrobju mesta Talavera de la Reina in je slabo uro in pol vožnje z avtom vzhodno od Madrida. Barve Slovenije bodo branili Jan Pancar, Tilen Demšič, Lukas Osek in Rok Plestenjak. Fante je izbral selektor Sašo Kragelj.

Lukas Osek (34) bo močan adut Slovenije v razredu motorjev s prostornino do 85 kubičnih centimetrov.

Za reprezentante sem se odločil skoraj v zadnjem trenutku. Žal je zaradi poškodbe odpadel Miha Vrh in namesto njega sem vpoklical Roka Plestenjaka. Zanj sem se odločil na osnovi forme, ki jo je kazal na zadnjih dirkah. Vsi štirje so dobro pripravljeni in motivirani, zato sem prepričan, da se bodo na zahtevni preizkušnji, ki nas čaka v Španiji, maksimalno potrudili,

je povedal Kragelj, ki je s fanti opravil dva treninga, in sicer v Orehovi vasi ter v Krškem, na katerih je lahko videl, da so njegovi izbranci v dobri formi, saj praktično tekmujejo vsak teden.

Rok Plestenjak (219) je z zadnjimi vožnjami na dirkah državnega prvenstva prepričal selektorja, da je vskočil v reprezentanco namesto poškodovanega Mihe Vrha.

V Španijo potujemo optimistični. O rezultatu ne želim govoriti, saj je zanj potreben cel kup faktorjev, ki se morajo poklopiti, pa tudi zvrhana mera športne sreče je potrebna. Progo poznam in fantom sem že lahko posredoval svoje izkušnje. Malce me spominja na tisto, ki jo imamo v Orehovi vasi, zato menim, da nam je pisana na kožo,

nam je zaupal selektor, ki je vse štiri reprezentante podrobno spremljal tudi na zadnjih dirkah državnega prvenstva, zato je prepričan, da so dobro "navoženi" ter v dobri formi, s katero bi lahko v Španiji marsikoga presenetili ter morda poskrbeli tudi za zelo lep končni rezultat. Nazadnje je sicer Slovenija na tem tekmovanju nastopila leta 2019. Takrat so pod slovensko zastavo v Gdansku vozili Jaka Završan, Matevž Robek, Jaka Osek in Jaka Peklaj, v ostri konkurenci pa so zasedli 16. mesto.

Tilen Demšič (54) bo vozil v razredu motorjev s prostornino do 125 kubičnih centimetrov.

Reprezentanca se bo na prizorišču zbrala v petek in opravila tehnični pregled ter si dobro ogledala stezo, na kateri bo Pancar vozil v razredu do 250 ccm, Demšič v razredu do 125 ccm, Osek in Plestenjak pa v razredu do 85 ccm. Za uvrstitev na dirko se bodo morali fantje v kvalifikacijah uvrstiti med štirideseterico, razreda s prostornino motorjev do 250 in 125 kubičnih centimetrov pa bosta vozila skupaj.

Prvo ime slovenske reprezentance bo zagotovo Jan Pancar (253), ki ima obilo mednarodnih izkušenj, s katerimi je lahko v veliko pomoč mlajšim v moštvu.

Ključne besede


AMZSmotokrosJan PancarSašo KrageljTilen DemšičLukas OsekRok Plestenjaklicencaevropski pokal narodov

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji