Tjaša Fifer v Nemčiji do 16 točk

Na četrti in hkrati zadnji dirki svetovnega prvenstva v vzdržljivostnem motociklizmu je z licenco AMZS nastopila tudi Tjaša Fifer.


Zschopau v Nemčiji je bil prizorišče četrte dirke svetovnega prvenstva v vzdržljivostnem motociklizmu za ženske in na njem se je z licenco AMZS preizkusila tudi Tjaša Fifer. 25-letna članica AMD Lukovica je letos že nastopila na uvodni preizkušnji za točke svetovnega prvenstva, ki je bila v Lalinu v Španiji v začetku maja. A takrat jo je zaustavila poškodba, ki jo je staknila pri padcu drugi dan tekmovanja. Tokrat je Fiferjeva na vzhodu Nemčije dirko odpeljala do konca.

Tjaša Fifer (desno) med tehničnim pregledom motocikla in verifikacijo.

Dober začetek

Prvi dan v petek so tekmovalke po opravljenih formalnostih in tehničnih pregledih ter verifikacijah motociklov vozile specialno preizkušnjo, ki se je imenovala Akrapovičev super test. Potekala je v večernih urah sredi mesta na Saškem in je bila speljana deloma tudi pod streho, zajemala pa je tudi vožnjo v soju žarometov pod milim nebom. Fiferjeva je postavila čas, ki jo je uvrstil na 7. mesto, kar je bil lep obet za nadaljevanje.

Tjaša Fifer v soju žarometov in pred množico gledalcev na petkovi večerni specialni preizkušnji.

Preizkus fizičnih in psihičnih sposobnosti

Sobota je bila za voznice zelo zahtevna in naporna, saj so se praktično v vseh posameznih etapah spopadale z zelo težkimi deli, ki so od tekmovalk terjali tud ogromno fizičnih naporov. Svoje je dodalo še vreme, saj je dež nekaj časa skrbel, da je bila preizkušnja resnično težak vzdržljivostni test in hkrati preizkus mentalnih sposobnosti, ker so bili posamezni odseki na postavljenih trasah resnično peklensko težki. Fiferjeva se je vseh lotila z veliko mero optimizma in poguma. Vseskozi se je gibala okrog 8. mesta in vozila preudarno ter premišljeno.

Fiferjevo, ki je tudi takole potiskala motocikel, niti zelo zahtevne razmere za tekmovanje niso zaustavile.

 

Uspešen zaključek

Tudi zadnji dan v nedeljo je vreme skrbelo, da tekmovalke na progi niso imele niti sekunde oddiha. Blato na trasah je močno oteževalo vožnje, a Fiferjeva se ni predajala. S skrajnimi napori je premagovala najzahtevnejše dele trase in vnovič zasedla končno 8. mesto. To je je prineslo tudi novih 8 točk za svetovno prvenstvo, ki jih je dodala osmim sobotnim ter štirim, ki jih je osvojila v Lalinu. V skupnem seštevku za svetovno prvenstvo je z dvajsetimi točkami zasedla končno 13. mesto. Naslov svetovne prvakinje pa si je privozila Britanka Jane Daniels, sicer tudi zmagovalka dirke v Nemčiji.

Tjaša Fifer smelo drvi proti cilju ene od etap.

Ključne besede


AMZSenduroŽenskesvetovno prvenstvolicencamotociklizemTjaša Fifer

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

13

Priljubljenost članka

13

Shrani

Delite s prijatelji