V Debrecenu bodo vozili tretjo dirko državnega prvenstva v speedwayu

Tretja dirka državnega prvenstva Slovenije v speedwayu bo potekala v nedeljo, 23. oktobra 2022, na Madžarskem.


Državno prvenstvo v speedwayu se po dveh slovenskih dirkah seli v Debrecen, Tam bo v nedeljo tretja od štirih dirk skupnega tekmovanja Slovenije in Madžarske. Po polovici tekmovanja, ki je bilo izpeljano na slovenskih speedway ovalih v Petišovcih pri Lendavi in v Krškem, v skupnem seštevku še zdaleč ni nič odločenega. Na prvem mestu so z enakim številom točk aktualni državni prvak Matic Ivačič (ST Lendava), Nick Škorja (AMD Krško) in mladi Anže Grmek (AMTK Ljubljana). Barve AMZS bo dopolnil še mladi Miran Praznik (AMD Krško). Prvo letošnjo dirko v Lendavi je presenetljivo dobil Ljubljančan Grmek, na stadionu Matije Gubca v Krškem pa je v napeti finalni vožnji zmagal član domačega društva Škorja. Ivačič, ki brani naslov prvaka, po dveh drugih mestih v nedeljo cilja na zmago in ponovitev uspeha iz lanske sezone, ko je prvo dirko državnega prvenstva dobil prav v Debrecenu.

Ivačič se v Debrecenu nadeja ponovitve lanskega dosežka.

Grmek med mladinci in Cerjak med mladimi upi v najboljšem položaju

V seštevku za mladince do 21 let je v ospredju Anže Grmek, ki bo dan pred dirko v Debrecenu združil moči z ekipo AMD Krško. Ta bo že v soboto v Pardubicah nastopila na tekmi 1. Češke lige. V Debrecenu se bodo pomerili tudi mladi upi speedwayaz 250 kubičnimi motocikli. Fantje, ki šele stopajo na zahtevno speedway pot in delajo prve korake v karieri, bodo znova demonstrirali, kaj so se naučili  na treningih od zadnje dirke. V skupnem seštevku neuradnega tekmovanja vodi Sven Cerjak (AMD Krško), drugi pa je madžarski voznik Zoltan Lovas.

Sven Cerjak bo med mladimi upi z 250 kubičnimi motocikli v Debrecenu v vlogi favorita.

V nedeljo, 23. oktobra, dopoldan bodo najprej na vrsti tehnični pregledi motociklov, čemur bo sledil prosti trening. Prva vožnja za točke državnega prvenstva so predvidene ob 14. uri, podelitev priznanj za najboljše pa neposredno po koncu zadnje vožnje. Podrobnosti najdete na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSNick ŠkorjaMatic Ivačičdržavno prvenstvospeedwaydržavno prvenstvo v speedwayuAnže GrmeklicencaMiran PraznikSven Cerjak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji