Na sredini krožišča Tim Gajser

Najuspešnejši slovenski motošportnik in aktualni svetovni prvak v motokrosu v elitnem razredu MXGP Tim Gajser je ovekovečen na skulpturi, ki je postavljena v krožišču v Pečkah.

Tim Gajser pred skulpturo v krožišču v Pečkah.
Tim Gajser pred skulpturo v krožišču v Pečkah.

Tim Gajser je brez dvoma prvo ime slovenskega motošporta. Petkratni svetovni prvak v motokrosu (4x MXGP in 1x MX2) je izjemno priljubljen med številnimi ljubitelji motokrosa in motošporta. V občini Makole so nanj zelo ponosni in v Pečkah je zdaj dobil še skulpturo, ki krasi krožišče. V okviru jubilejnega 20. mednarodnega kiparsko - slikarskega simpozija Forma Viva Makole 2022 jo je pod pokroviteljstvom občine Makole izdelal kipar Franci Černelč iz Bistrice ob Sotli. Nadel ji je ime "Motokrosist". Skulpturo, ki je izklesana iz šesttonskega bloka repenskega kamna in stoji v krožišču v Pečkah, je posvetil Timu Gajserju in bo brez dvoma zagotovo vzbudila veliko pozornosti obiskovalcev kraja v Dravinjski dolini na zahodnem robu Haloz ob izteku Jelovškega potoka in pritegnila tudi tiste, ki se bodo skozi Pečke zgolj peljali. Na svečanem razkritju skulpture se je zbralo kar nekaj krajanov in občanov, prišel pa je tudi Tim Gajser, ki je bil ob tem zelo vesel.

Tim Gajser s kiparjem Francijem Černelčem, ki je izdelal skulpturo.

To mi je v veliko čast in res sem zelo vesel. Lepa umetnina. Rad bi se zahvalil vsem, ki so omogočili, da bo skulptura stala v mojem domačem kraju in jo bo vsak, ki bo prišel mimo, lahko videl,

je na kratki slovesnosti ob odkritju umetnine povedal Gajser, ki trenutno še ni v polnem procesu treninga, vseeno pa kljub temu vzorno skrbi za fizično pripravljenost in sem ter tja tudi sede na motocikel, s katerim odpelje nekaj krogov po motokros progi, da na ta način vzdržuje občutke v vožnji.

Ključne besede


AMZSMXGPTim Gajsermotokrossvetovni prvaklicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

26

Priljubljenost članka

26

Shrani

Delite s prijatelji