Generalna skupščina FIM v Riminiju

Rimini v Italiji je gostil generalno skupščino FIM (Mednarodne motociklistične zveze), na kateri sta AMZS zastopala Jure Kostanjšek in Luka Mežan, prisostvoval pa ji je tudi Tim Gajser, ki je prejel nagrado za naslov svetovnega prvaka v motokrosu v razredu MXGP.

Od leve: Luka Mežan, Špela Motaln, Tim Gajser in Jure Kostanjšek.
Od leve: Luka Mežan, Špela Motaln, Tim Gajser in Jure Kostanjšek.

Italijansko letoviško mesto Rimini, ki se nahaja ob Jadranskem morju, je od petka, 2. decembra, pa do nedelje, 4. decembra, gostilo letno generalno skupščino FIM (Mednarodne mofociklistične zveze). Slovenijo in AMZS sta na njej zastopala generalni sekretar AMZS Jure Kostanjšek in vodja področja avto-moto šport Luka Mežan. Na skupščini, ki je bila tudi volilna, so za nov štiriletni mandat potrdili predsednika Jorgeja Viegasa, ki je na volitvah prejel kar 99% glasov posameznih nacionalnih zvez.

Nasmejani Jorge Viegas po izvolitvi za drugi mandat predsednika FIM.

V zelo moderni in tehnološko dovršeni dvorani Palacongressi Rimini je Portugalec po izvolitvi izrazil zadovoljstvo za izkazano zaupanje in se zahvalil ekipi, s katero deluje in se bo z njo tudi v bodoče trudil doseči zadane cilje opredeljene v štiriletnem programu, v katerem je še posebej izpostavil praznovanje 120 letnice FIM, ki bo leta 2024. V soju žarometov je bil med več kot 800  povabljenci 115 nacionalnih motošportnih zvez tudi Tim Gajser, ki je skupaj z drugimi svetovnimi prvaki v posameznih disciplinah panog pod okriljem FIM prejel prestižno priznanje za najboljšega motokrosista na svetu v elitnem razredu MXGP.

Ključne besede


AMZSskupščinaTim GajserFIM

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

18

Priljubljenost članka

18

Shrani

Delite s prijatelji