Generalna skupščina FIM podelila priznanje AMZS

3. decembra 2021 je bila v Monte Carlu generalna skupščina FIM (Mednarodne motociklistične zveze), na kateri je AMZS prejela priznanje.

Jure Kostanjšek (drugi z desne), generalni sekretar AMZS, v družbi prejemnikov priznanj v Monaku..
Jure Kostanjšek (drugi z desne), generalni sekretar AMZS, v družbi prejemnikov priznanj v Monaku..

Na generalna skupščini FIM je bilo prisotnih 77 zvez, od katerih jih je imelo glasovalno pravico 74. Slovenijo in AMZS sta v Monaku predstavljala generalni sekretar AMZS Jure Kostanjšek in vodja področja avto-moto šport Luka Mežan.

Obeležitev 120 letnice delovanja FIM

Zasedanje je z nagovorom delegatom odprl predsednik FIM Jorge Viegas. Sledila je potrditev poročila skupščine FIM za leto 2020, predsednik FIM pa je vsebinsko predstavil poročilo za leto 2021, v katerem je poudaril nujnost sprememb v zvezi z večjo varnostjo, saj bo potrebno v prihodnosti zagotoviti in poskrbeti, da se v največji možni meri eliminira možnost nesreč, sploh tistih hujših. Vsem zvezam se je zahvalil za prizadevnost, trud in pomoč pri izvedbah številnih tekmovanj v času koronavirusne epidemije. FIM bo leta 2024 praznoval 120 letnico obstoja, zato želi krovna motociklistična organizacija to častitljivo obletnico primerno obeležiti z odprtjem motociklističnega muzeja (Hall Of Fame). V ta namen naj bi trenutne prostore (FIM HQ) spremenili v muzej, za svojo dejavnost pa želi FIM zgraditi novo stavbo.

Delegati med delom generalne skupščine FIM, ki bo leta 2024 praznovala 120 letnico obstoja.

Slonokoščena obala nova članica FIM

Lucile Ackaouy, finančna direktorica FIM, je predstavila finančno poročilo za leto 2020 ter proračun za leto 2022. Oboje je skupščina potrdila. Francoise Emery, ena od izvršnih direktoric FIM, je predstavila delovanje FIM, organizacijo, težave ter tudi rešitve za delo v času koronavirusne epidemije, s katerimi se FIM srečuje. Damiano Zamana je predstavil predloge za sprejetje novih nacionalnih zvez v FIM. Delegati so potrdili zvezo Slonokoščene obale. Vsi predsedniki FIM kontinentalnih zvez so nato predstavili aktivnosti in poročila za leto 2021. Prav tako so poročila o aktivnostih ter načrtih podali vsi predsedniki različnih FIM komisij ter opozorili na prihajajoče delo in določene spremembe v novem letu. Jorgen Bitsch je podal poročilo o strateškem planu za šport za leto 2021, ter spomnil na vrednote FIM in izpostavil načrt za delo v prihodnje.

Naslednja skupščina FIM bo v Italiji

Sledila so poročila posameznih administrativnih oddelkov FIM za leto 2021, ki so jih delegati potrdili. Francoise Emery je posebej izpostavila  International Foundation for Motorcycling (IFM) – Medanordno fundacijo za motociklizem ter predstavitev delovanje in namena fundacije,  ki je bila ustanovljena leta 2020, aktivno pa je začela delovati v letu 2021. Prav tako so bili na generalni skupščini izglasovani popravki statutov in pravilnikov, koledarjev tekmovanj in cenikov. Potekala je tudi živahna razprava glede nagrad FIM za leto 2020 in 2021. Delegati so potrdili tudi termine konference FIM komisij v letu 2022 in sklenili, da bo naslednja skupščina FIM prihodnje leto v italijanskem Riminiju, medtem ko je finski Lahti predlog za leto 2023. Na koncu so podelili še priznanja zvezam, ki so slavile okrogle obletnice obstoja ter priznanja častnim/zaslužnim članom FIM. AMZS je prejela priznanje FIM (FIM Solidarity Trophy) za nesebično pomoč v času epidemije koronavirusa in bolezni covid-19 vsem nujnim službam (pomoč pri prevozih delavcev v zdravstvu itn. v letu 2020).

Ključne besede


AMZSJure KostanjšekFIMgeneralni sekretar AMZSLuka Mežangeneralna skupščinageneralna skupščina FIM

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji