Poberaj in Bogunović odprla mednarodno sezono kartinga

Na dirkališču South Garda v Lonatu sta v seriji WSK Champions Cup v kartingu AMZS in Slovenijo zastopala Aleksandar Bogunović in Oskar Poberaj.


Slovenska voznika Aleksandar Bogunović in Oskar Poberaj sta minuli konec tedna z licencama AMZS vozila na dirki WSK Champions Cup, ki se je odvijala od četrtka, 26. januarja, do nedelje, 29. januarja. Mlajši Poberaj je vozil v razredu Mini GR3, v katerem je tekmovalo 72 voznikov, ki so se potegovali za preboj v nedeljski finale. Član moštva Jolly Team Karting Klub je vseskozi vozil zelo konstantno in si privozil dobro izhodišče za prefinalno vožnjo, v kateri je v cilj v skupini B pripeljal na 8. mestu. Finalna preizkušnja se mu nato ni izšla po načrtih in željah. Začel jo je s 24. štartnega mesta, v cilj pa je pripeljal na 26. mestu.

Bogunović prvič v višjem razredu

Bogunović se je prvič v karieri preizkusil v kategoriji OK, v katero je prestopil iz razreda OK Junior. Po prvi preizkušnji med izkušenejšimi tekmeci pa je lahko zadovoljen. Domov se je namreč vrnil s 15. mestom in pozitivnimi občutki, ki si jih je nabral v konkurenci 42 voznikov.

Bogunović (215) se je pogumno spopadel s tekmeci v razredu OK, v katerem je premierno nastopil.

Bogunović je zelo dobro unovčil znanje in izkušnje preteklih let ter potrdil, da bi se lahko morda tudi v tem razredu kmalu zavihtel med tiste, ki bodo krojili vrh ter se borili za najvišja mesta. Kvalifikacije je končal na 20. mestu, kar je bilo solidno izhodišče za eliminacijske preizkušnje, v katerih je stopnjeval ritem in si za prefinale privozil 9. štartni položaj, ki ga je nato nadgradil s 4. mestom v cilju. To je bil lep obet za finalno vožnjo, v katero se je pognal s 14. štartnega položaja. Med dirko je nato izgubil nekaj mest, a mu je z borbenostjo in nepopustljivostjo v cilj uspelo pripeljati na 15. mestu.

"Občutki so pozitivni," je po prvi dirki v razredu OK v karieri povedal Bogunović.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar BogunovićMiniOskar PoberajWSK Champions CupOK

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

61

Priljubljenost članka

61

Shrani

Delite s prijatelji