Pogovor s Silvinom Vesenjakom

Dobitnik priznanja AMZS za življenjsko delo na prireditvi Motošportnik leta 2022 Silvin Vesenjak je v pogovoru za Motorevijo izpostavil mejnike v dolgoletni karieri tekmovalca in funkcionarja.

Silvin Vesenjak ob podelitvi priznanja AMZS za življenjsko delo. Ob njem sta na odru še Andrej Brglez, predsednik AMZS, in Nada Pavšin, voditeljica prireditve.
Silvin Vesenjak ob podelitvi priznanja AMZS za življenjsko delo. Ob njem sta na odru še Andrej Brglez, predsednik AMZS, in Nada Pavšin, voditeljica prireditve.

Silvin Vesenjak je eden tistih motošportnih zanesenjakov, ki mu nikoli ne zmanjka energije. Ko beseda nanese na različne bencinske športe, se lahko z njim pogovarjate ure in ure. Motokros ga je "zastrupil" že od malih nog, saj so se z njim na tak ali drugačen način ukvarjali skoraj vsi v njegovi ožji pa tudi širši družini. Vrsto let je dosegal vidne rezultate na domačih tekmovanjih v bivši skupni državi, pa tudi na dirkah v tujini je vpisal kar nekaj (za tiste čase) lepih in odmevnih rezultatov. Postavil je temelje endura in cross countryja v Sloveniji, za kar je nemalokrat žrtvoval ogromno prostega časa, energije in tudi lastnih financ. Še danes je športni funkcionar v AMD Orehova vas in tudi izjemen kronist slovenskega motošporta, glede na v bogato prehojeno športno pot in številne zgodbe povezane z motošportom ter zbranim arhivskim gradivom, pa razmišlja tudi o pisanju knjige, in to ne le ene. Zanimiv pogovor s Silvinom Vesenjakom lahko najdete na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSMotorevijaSilvin VesenjakAMD Orehova vaspriznanježivljenjsko delo

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji