Trije slovenski vozniki na dirki prvenstva Alpe Adria na Madžarskem

Dirkališče Pannonia Ring na Madžarskem je gostilo drugo dirko prvenstva Alpe Adria v cestno hitrostnem motociklizmu. Z licencami AMZS so Slovenijo zastopali Gašper Hudovernik, Jan Nusdorfer in Marko Bolko.

Gašperju Hudoverniku (37) sta pripadli dve četrti mesti v razredu 600 STK.
Gašperju Hudoverniku (37) sta pripadli dve četrti mesti v razredu 600 STK.

Prvenstvo Alpe Adria ima letos šest terminov, v katerih bodo vozniki odpeljali skupaj dvanajst dirk. Prvi dve sta bili konec maja Slovaškem, tretja in četrta pa sta potekali na Madžarskem. V razredu 600 Cup je vozil Jan Nusdorfer, ki je na sobotni preizkušnji v cilj pripeljal na četrtem mestu, nedeljsko pa je po treh krogih predčasno končal. Bolje se je odrezal Gašper Hudovernik, ki je vozil v razredu 600 STK. V soboto je ciljno črto prečkal na četrtem mestu in je za tretjim zaostal zgolj 145 tisočink sekunde. Tudi v nedeljski vožnji je Hudovernik po enajstih krogih v cilj pripeljal četrti, a je tokrat za tretjeuvrščenim zaostal malce več kot štiri sekunde. V skupnem seštevku je dvakrat vknjižil po 13 točk.

Bolku sreča obrnila hrbet

V razredu superbike se je z mednarodno konkurenco meril nekdanji državni prvak Slovenije Marko Bolko. V kvalifikacijah je postavil peti čas, kar je bil lep obet za obe vožnji za točke. A žal mu jo je zagodla okvara in je izpustil sobotno vožnjo ter se nato ni pojavil niti na štartu nedeljske vožnje.

Marko Bolko (155) je tokrat v razredu supebike žal ostal brez točk prvenstva Alpe Adria.

Tretji termin dirk prvenstva Alpe Adria bo med 14. in 16. julijem, ko se bodo vozniki za točke merili na Češkem v Brnu, nato sledi med 4. in 6. avgustom preizkušnja na Hrvaškem na Grobniku, od 8. do 10. septembra bo preizkušnja spet na dirkališču Slovakia Ring, tekmovanje pa se bo končalo na grobniški stezi, kjer bosta zadnji dirki v času med 20. in 22. oktobrom.

Ključne besede


AMZSAlpe Adriacestno hitrostni motociklizemGašper HudoverniklicencaAlpe Adria Motorcycle UnionMarko BolkoPannonia RingJan Nusdorfer

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji