Premierni nastop Pancarja v Indoneziji

V nedeljo, 25. junija, bo na sporedu deseta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu v letu 2023. Na Veliki nagradi Sumbawe v Indoneziji bo z licenco AMZS vozil Jan Pancar.


Karavana svetovnega prvenstva v motokrosu se je preselila v Azijo, kjer jo v Indoneziji čakata dve dirki. Na obeh bo z licenco AMZS edini Slovenec v konkurenci dirkačev Jan Pancar. Prva preizkušnja bo na otoku Zahodna Nusa Tenggara, kjer bo 1.740 metrov dolga proga Sumbawa Samota kar hud izziv za slovenskega voznika, ki se bo prvič v karieri spopadel s to stezo. Ob vročini utegne biti sila moteč element za Pancarja tudi visoka vlažnost, ki je v tem delu sveta povsem običajna in je Evropejci nis(m)o vajeni. Tudi mehka podlaga bo za desetouvrščenega v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v razredu MX2 nov preizkus zrelosti, na katerega se bo moral dobro pripraviti že na prostih treningih ter nato odzvati v kvalifikacijah in obeh vožnjah za točke svetovnega prvenstva. Na dirko je prijavljenih zgolj 23 voznikov, od tega trije domači fantje in tekmovalec iz Tajske, ki bodo bržčas sila težko konkurenčni najboljšim. To pomeni, da na progi ni pričakovati veliko gneče. Vnovič bo verjetno zelo pomembno dobro štartati oziroma si po dolgi štartni ravnini na prvem ovinku pripraviti pozicijo čim bolj spredaj, da ne bi prišlo do kakšnega zapleta. Pancar je z očetom v preteklem obdobju od zadnje dirke v Nemčiji, kjer je ponovil najboljši skupni rezultat v karieri, veliko časa posvetil štartom, ki so mu letos nekajkrat uspeli po načrtih, a hkrati premalokrat, kot bi si želel. Zato je v ta namen dodelal motor in ga opremil s posebno, a dovoljeno elektroniko, ki mu bo zdaj v pomoč.

Nič ne želim napovedovati ali obljubljati. Potrudil se bom, koliko se bom le lahko, potem pa bomo videli, kje bomo,

je bil kratek in jedrnat Pancar, ki je sicer dva motorja za pot v Indonezijo pripravil in oddal že prejšnji torek. V nedeljo je formo pilil in preverjal v italijanskem prvenstvu, v katerem je na progi v Pietramurati zasedel 3. in 4. mesto, v skupnem seštevku pa je po treh dirkah tretji.

Prva vožnja VN Sumbawe v razredu MX2 v Sumbawi bo v nedeljo, 25. junija 2023, ob 6.15, druga pa ob 9.10.

Ključne besede


AMZSmotokrosJan Pancarsvetovno prvenstvoMX2licenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

16

Priljubljenost članka

16

Shrani

Delite s prijatelji