Grmek v Gorzowu v ozadju, Cerjaka in Bračka v Rigi čaka finale

Vozniki speedwaya do 16 in 19 let so se pomerili na dirkah evropskega prvenstva. Sven Cerjak in Tilen Bračko sta se v konkurenci voznikov z motocikli s prostornino do 250 kubičnih centimetrov uvrstila v nedeljski finale v Rigi, Anže Grmek pa je v Gorzowu je zasedel končno 14. mesto.

Anže Grmek po uvodnem drugem mestu ni našel pravih nastavitev na progi v Gorzowu.
Anže Grmek po uvodnem drugem mestu ni našel pravih nastavitev na progi v Gorzowu.

Cerjak in Bračko v finale v 250-kubičnem razredu

V boj za finale se je na sobotni dirki evropskega prvenstva mladincev do 16 let v razredu motociklov do 250 kubičnih centimetrov prvi podal Tilen Bračko (AMTK Ljubljana). Dirko v latvijski Rigi je začel z dvema točkama z zunanje pozicije. Tudi v naslednjih treh nastopih je vknjižil drugi mesti in se skozi celotno dirko držal mest, ki še vodijo v finale. Nekoliko se mu je ponesrečil zadnji nastop, ko je ostal brez točk ter si v skupnem seštevku s še dvema voznikoma delil sedmo mesto. Mesto na nedeljski finalni dirki in uvrstitev med najboljših osem si je moral priboriti v dodatni vožnji, ki jo je končal kot drugi in se tako s končnim osmim mestom uvrstil v finale.

Drugi slovenski predstavnik na evropskem prvenstvu mladincev do 16 let v razredu motociklov do 250 kubičnih centimetrov Sven Cerjak (AMD Krško) je nastopil na drugi polfinalni dirki. Tudi on je dirko otvoril z drugim mestom. V drugem in tretjem nastopu je z zmagama upravičil vlogo favorita v širšem krogu, po tistem, ko je letos v finalu svetovnega prvenstva za voznike od 12 do 16 let z motocikli s prostornino do 250 kubičnih centimetrov privozil uspeh kariere, šesto mesto. Četrti nastop je končal na tretjem mestu, v zadnjem pa si je z zmago priboril tretje mesto na polfinalni dirki in se pridružil Bračku na jutrišnjem finalu, kjer bo zagotovo napadal najvišja mesta. 

Grmek do 14. mesta med mladinci do 19 let

Član AMTK Ljubljana Anže Grmek do 14. mesta v končni razvrstitvi evropskega prvenstva mladincev. 

Član AMTK Ljubljana Anže Grmek je v poljskem Gorzowu nastopil v finalu evropskega prvenstva voznikov do 19 let. Prvo vožnjo je iz notranje pozicije končal na drugem mestu za Poljakom Damianom Ratajczakom. V drugem nastopu mu štart ni uspel in ostal je brez točk. Tudi v naslednjih nastopih ni uspel najti pravih nastavitev in zabeležil dve tretji in četrto mesto. V skupnem seštevku je s štirimi točkami zasedel 14. mesto v končni razvrstitvi evropskega prvenstva mladincev. 

Na dirki so dominirali poljski mladinci, ki so se med seboj pomerili v 15. vožnji. To je dobil Wiktor Pryjzemski pred Ratajczakom in s tremi zmagami prevzel vodstvo v seštevku dirke. Ratajczak tudi v zadnjem nastopu ni nastopil najbolje in Pryjzemski je z maksimalnim izkupičkom 15 točk osvojil naslov prvaka. Drugi je bil z 12 točkami Ratajczak, 3. mesto pa je osvojil norveški up Mathias Pollestad. 

Ključne besede


SpeedwayAMD KrškoAMTK Ljubljanaevropsko prvenstvoAnže GrmekSven CerjakTilen Bračko

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji