Grmek, Cerjak in Bračko v soboto na dirkah mladinskih evropskih prvenstev v speedwayu

Anže Grmek bo v Gorzowu nastopil v konkurenci do 19 let, Sven Cerjak in Tilen Bračko pa potujeta v Rigo, kjer bosta tekmovala v konkurenci voznikov do 16 let z motocikli s prostornino do 250 kubičnih centimetrov.


Po krajšem poletnem premoru za slovenske speedwayiste, ko so ljubitelji dirkanja na ovalih lahko spremljali zmagoslavje poljskih reprezentanc na svetovnem prvenstvu (Speedway World Cup) in Pokalu narodov v speedwayu za voznike do 21 let (SON2), bosta na prizoriščih dirk za svetovno prvenstvo v poljskem Gorzowu in latvijski Rigi dirki mladincev za evropsko prvenstvo. Slovenija in AMZS bosta imela tri svoje predstavnike: Anžeta Grmeka, Svena Cerjaka in Tilna Bračka.   

Anže Grmek, ki si je svoj drugi nastop na finalu evropskega prvenstva voznikov do 19 let privozil pred mesecem in pol v Žarnovici na Slovaškem, se v Gorzow vrača po nastopu na drugi dirki svetovnega prvenstva v speedwayu za voznike do 21 let (SGP2), kjer je na zahtevni stezi doživel dva padca in osvojil tri točke ter 14. mesto. Mladi član AMTK Ljubljana se že nekaj dni mudi na Poljskem, kjer je opravil nekaj treningov in dirk za klub iz Rzeszowa. 

Prvo dirko poljske lige sem odpeljal v latvijskem Daugapilsu, kjer sem zbral deset točk, v nedeljo v Pili pa sem imel smolo in v drugi vožnji utrpel grd padec. Posledica padca je bila bolečina v levem zapestju, par odrgnin, modric in poškodovan motor, ki ga sedaj popravljamo. Za evropski finale so pričakovanja visoka in z ekipo bomo dali vse od sebe, da posežemo po čim boljšem rezultatu. Nazadnje, ko sem Gorzowu dirkal na SGP2, je bila proga po deževju zelo razmočena in zahtevna, na sobotni dirki pa pričakujemo povsem drugačno podlago in linije, temu pa bo treba prilagoditi tudi nastavitve.

Grmeka še pred sobotno dirko, ki bo dala odgovor, kdo bo letošnji evropski mladinski prvak v speedwayu, v sredo in četrtek čakata dva treninga, v petek dirka 2. poljske lige, nato pa pot v Gorzow.

Grmek bo drugič v karieri nastopil na finalu evropskega prvenstva mladincev za voznike do 19 let.

Cerjak in Bračko ciljata na finale

V glavno mesto Latvije pa na evropsko prvenstvo mladincev do 16 let v razredu motociklov do 250 kubičnih centimetrov potujeta Sven Cerjak (AMD Krško) in Tilen Bračko (AMTK Ljubljana). 

Cerjak, ki si je letos sredi julija v Malilli na Švedskem z nastopom v finalu svetovnega prvenstva za voznike od 12 do 16 let z motorji s prostornino do 250 kubičnih centimetrov privozil uspeh kariere - osvojil je odlično šesto mesto, tudi tokrat cilja visoko:

Na evropsko prvenstvo se odpravljam sproščen in upam na uvrstitev v finale. Po ogledu dirke za svetovno prvenstvo minuli konec tedna je bila steza v Rigi kar hudo zdelana. Verjamem pa, da jo organizatorju uspe pripraviti do te mere, da bo varna. Danes sem na domači stezi opravil še zadnji trening pred odhodom na evropsko prvenstvo in doživel grd padec. K sreči ni nič polomljenega, imam pa kar hude bolečine v rami in komolcu.  Vsekakor pa se bom v Rigi boril za vsako piko«,

Z njim v Latvijo potujeta oba mehanika, Tomaž Klavžar in Boris Klenovšek, ki bosta s svojim znanjem naredila vse, da bo motor deloval odlično in da se bo mladi slovenski speedway up na njem čim bolje počutil. 

Cerjaku vztrajno sledi še en nadobudni speedwayist Tilen Bračko:

Dirko želim odpeljati kar najboljše, želja pa je priti v finale. Po Švedski in Češki smo imeli zaradi vremenskih razmer prisilni premor, ki sem ga izkoristil za kondicijsko pripravo in na motokros motorju, ta teden pa smo že imeli trening v Krškem, zato upam, da sem dobro pripravljen na nastop na evropski ravni.
 

Ključne besede


AMD KrškoAMTK Ljubljanaspeedwayevropsko prvenstvoAnže GrmekSven CerjakTilen Bračko

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji