V Lukovici se nadaljuje državno prvenstvo v trialu

V soboto, 26. avgusta, se bodo vozniki in voznice triala na poligonu Avto Kveder v Lukovici pomerili na drugi dirki sezone državnega prvenstva.

Vsako sezono je spodbujajoče spremljati mlade nadobudne trialiste, med katerimi je v samem vrhu mladi Lovro Setnikar.
Vsako sezono je spodbujajoče spremljati mlade nadobudne trialiste, med katerimi je v samem vrhu mladi Lovro Setnikar.

Člani AMD Lukovica bodo tudi tokrat poskrbeli za tehnično zanimive sekcije, priprave potekajo po načrtu. Kot nam je zaupal delegat sobotne preizkušnje Tomaž Andrejka, bodo organizatorji postavili 7 ali 8 sekcij, 5 sekcij bo postavljenih na umetnih ovirah, preostale pa bodo v gozdu. Ugodna vremenska napoved bo dopuščala veliko manevrskega prostora za pripravo sekcij, obenem pa bodo visoke temperature dodatno otežile tekmovanje in tekmovalce še tako bolj preizkusile na vztrajnostnem področju.

V najzahtevnejši kategoriji (rdeči) lahko tudi tokrat pričakujemo boj med vozniki iz Hrvaške. V modri kategoriji bomo zagotovo pozorni na vožnje mladega Lovra Setnikarja (AMD Lukovica), ki je na prvi dirki zabeležil zgolj eno napako na vseh odpeljanih sekcijah. Svojo udeležbo je prav tako potrdil drugouvrščeni Luka Ožbolt (MCK Jaska), ki poletnega premora sicer ni izkoristil za trening, ampak se nadeja zanimivega sobotnega tekmovanja. Za Ožboltom se je na prvi tekmi zvrstil Kyle Milne (AMD Lukovica), ki pa je zaradi poškodbe kolena letošnjo sezono predčasno že zaključil.

Številni vozniki so na začetku letošnje sezone pokazali napredek, med njimi sta tudi člana AMD Radovljica Mirko Mežek in Peter Torkar, ki bosta na sobotni dirki branila zmago, Mežek v rumeni, Torkar pa v beli kategoriji.

Vsako sezono je spodbujajoče spremljati mlade nadobudne trialiste, med katerimi je v samem vrhu že omenjeni Setnikar. Na letošnji prvi dirki so se uresničile napovedi, saj je Lovro v modri kategoriji pometel s konkurenco, prav tako pa je zasedel prvo mesto pri otrocih.

Trenutno vodilna v ženski kategoriji, Ines Pezić Pregrad (AMD Lukovica), je poletni premor izkoristila za treninge in polnjenje "baterij" pred nadaljevanjem sezone. Prvo tekmo je zaključila z dobrimi občutki. Dobro pripravljenost želi ohraniti na visoki ravni tudi v nadaljevanju sezone in sekcije odpeljati s čim manjšim številom pridobljenih kazenskih točk.

Druga dirke sezone se bo v Lukovici začela ob 10.00 in zaključila ob 14.00.

Ključne besede


AMZStrialdržavno prvenstvoAMD Lukovica

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji