AMZS Idealna linija na Grobniku, Uddevalli in Arnhemu ter v Rigi in Gorzowu

V 13. oddaji Idealne linije smo se podali na dirke cestno hitrostnega motociklizma, motokrosa in speedwaya.


V 13. oddaji Idealna linija poročamo o četrti preizkušnji v cestno hitrostnem motociklizmu za točke Alpe-Adria, ki je bila na hrvaškem dirkališču Grobnik. Nastopili so štirje Slovenci. V konkurenci superstock 1000 sta z licenco AMZS vozila Marko Jerman in Patrik Kleva, v kategoriji nižje, v superstock 600, sta dirkala Gašper Hudovernik in Etien Kantar Božič.

Drugi avgustovski konec tedna je bil v znamenju dirke svetovnega prvenstva v motokrosu in Velike nagrade Švedske, kjer sta nastopila Tim Gajser in Jan Pancar. Oba sta dirko za VN Švedske končala na 10. mestu. Gajserju je bolje ustrezala nizozemska mivka na 16. dirki sezone v Arnhemu. Prvič letos jo je končal med najboljšo peterico. Pancar je imel več smole in zaradi padca v prvi vožnji dirko sklenil na 15. mestu.

V Rigi je potekalo evropsko prvenstvo v speedwayu za mladince do 16 let na motociklih s prostornino do 250 kubičnih centimetrov. V talentirani konkurenci sta nastopila tudi Sven Cerjak in Tilen Bračko, ki sta končala med najboljšo petnajsterico. Med najboljših 15 se je v finalu evropskega prvenstva mladincev do 19 let v Gorzowu uvrstil tudi Anže Grmek.

Vabljeni k ogledu!

 

Ključne besede


Tim GajsermotokrosJan PancarspeedwayAnže GrmekSven CerjakTilen Bračko

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji