Škedenj pripravljen na peto dirko državnega prvenstva v motokrosu

Peta dirka odprtega državnega prvenstva Slovenije v motokrosu bo v soboto, 26. avgusta 2023, na progi v Škednju. Na dirki, ki jo organizira AMD Slovenske Konjice, bo nastopilo 126 tekmovalcev in tekmovalk.


Motokrosistična preizkušnja v Škednju, ki jo organizirajo člani AMD Slovenske Konjice, bo sicer morala biti na sporedu že 13. maja, a je bila zaradi močnega deževja in slabih vremenskih razmer prestavljena na zadnjo avgustovsko soboto. Tokrat je vremenska napoved bolj ugodna, dirkači pa se v tekmovalni ritem vračajo po poletnem premoru. Na štartu bo 126 tekmovalcev in tekmovalk, ki se bodo potegovali za točke državnega prvenstva v osmih tekmovalnih razredih.

Na progi tudi mladi motokrosisti

Na progo Škedenj se bodo kot prvi podali najmlajši, vsi tisti, ki tekmujejo v razredu MX 50, a njihove vožnje bodo štele zgolj za pokalno tekmovanje. Na štartu jih bo skupaj 11.

Novak še neporažen

V konkurenci tekmovalcev z motorji 65 kubičnih centimetrov je po treh odpeljanih dirkah, ki so štele za točkovanje v skupnem seštevku, v vodstvu Alex Novak (AMD Brežice), tesno mu sledita Taj Golež (Motocross klub Trbovlje) in Tim Repnik (AMD Vurberk).

V konkurenci tekmovalcev z motorji do 65 kubičnih centimetrov je v vodstvu Alex Novak.

Slavec in Mervič z ramo ob rami

V razredu MX 85 si lahko nadejamo novih obračunov za zmago med trenutno najboljšima v letošnji sezoni. Val Slavec (ACJ Sport) ima zgolj štiri točke prednosti pred Jako Mervičem (Društvo GAS Vrtejba).

Izenačen razred MX 125

Med tekmovalci, ki sedijo na 125 kubičnih motorjih, je konkurenca zelo izenačena. Z izjemo prve vožnje v Brežicah je bil Žan Oven (AMD Šentvid pri Stični) razred zase in se je veselil prvega mesta. Čeprav ima 19 točk več kot drugouvrščeni Lukas Osek (Motocross-Ski Gajser team) pa ni nobenega zagotovila, da bo tudi na zadnji poletni dirki zmagal. V igri za naslov prvaka sta tudi Gal Geršak (AMD Vurberk ) in Luka Kranjc (Avtomotodruštvo Irt Brothers), ki zaostajata za 24 oz 33 točk.

Med veterani dva dirkača v svoji ligi

Predstavili se bodo tudi dirkači, ki nastopajo v konkurenci Veterani. V kategoriji Veterani 40 je v letošnji sezoni še brez poraza Simon Lavrin (AMD Slovenske Konjice). V kategoriji višje, Veterani 50, pa je največ znanja do zdaj prikazal Bogomir Gajser (Motocross-SKI Gajser team), ki tekmecem ni dopustil presenečenja.

Simon Lavrin brani naslov v mlajši veteranski kategoriji.

Leteči Hauptman najboljši v MX2

Gal Hauptman (AMD Šentvid pri Stični) je le v dveh vožnjah (v Semiču in Mačkovcih) tekmecem prepustil, da so bili hitrejši od njega. Letos je zbral že 194 točk, Alen Gajser (Športno društvo TIGA243) jih ima 164.

Razred MX Open poslastica dneva

Navijače ob progi Škedenj bodo lahko zagotovo uživali v zanimivih vožnjah najboljših slovenskih motokrosistov, ki nastopajo v državnem prvenstvu. Na listi prijavljenih je tudi tekmovalec v svetovnem prvenstvu MX2 Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični). Kljub zvenečemu imenu bolj redni udeleženci domačih tekmovanj ne bodo popuščali, saj bodo poskušali s prvega mesta v skupnem seštevku izriniti trenutno vodilnega Denisa Jakšo (AMD Kolpa MXS). Ta ima zgolj dve točki prednosti pred Miho Bubničem (ŠD Myteam motocross), na tretjem mestu pa je še en član gorenjskega društva Jaka Završan (ŠD Myteam motocross), z zaostankom 23 točk.

Tekmovalni dan se bo začel ob 10. uri in 50 minut s prvo vožnjo veteranov, ki ji bodo sledile dirke v razredih MX 65, MX 50, MX 85, MX 125 ter MX2 in Open. Motokrosistično dogajanje na Štajerskem se bo s podelitvijo pokalov zaključilo okoli 18. ure.

Ključne besede


motokrosdržavno prvenstvoŠkedenj

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji