Vozniki in voznice triala sezono nadaljujejo v Kočevju

Konec tedna bo Kočevje v znamenju triala, kjer se bo odvila tretja tekma za državno prvenstvo.

V kategoriji T1 bo zopet nastopil zmagovalec z zadnje dirke v Lukovici Ali Al Hiasat.
V kategoriji T1 bo zopet nastopil zmagovalec z zadnje dirke v Lukovici Ali Al Hiasat.

V soboto, 16. septembra, se v kamnolomu Mozelj nadaljuje tekmovalna sezona triala. Za točke državnega prvensta Slovenije se bodo pomerili tako vozniki kot tudi voznice. Preizkušnjo bodo ogranizirali člani AMD Kočevje, člani AMD Lukovica pa bodo sodelovali pri postavitvi prog in tehnični izvedbi tekmovanja. Dirka v trialu za odprto državno prvenstvo bo izvedena v lepem okolju opuščenega peskokopa. Organizator bo postavil pet sekcij, ki jih bodo tekmovalci prevozili petkrat. Sekcije bodo postavljene na naravnih ovirah in prilagojene terenu. Peščena podlaga omogoča izpeljavo sekcij tudi v primeru dežja, je povedal Tomaž Andrejka, ki bo opravljal funkcijo sekretarja vodstva dirke.

Al Hiasat želi na vrh

Na tokratni preizkušnji, v kategoriji T1, bomo zopet lahko spremljali Ali Al Hiasata (AMD Lukovica), zmagovalca pretekle preizkušnje v Lukovici. Ali se trenutno pripravlja na hard enduro tekmovanje GetzenRodeo, ki se bo odvijalo 3.–4. novembra v Nemčiji. Tekmo v Kočevju želi predvsem izkoristiti za dober trening, obenem pa priznava, da si zopet želi poseči po najvišjem mestu. Svojo udeležbo sta prav tako napovedala hrvaški voznik Vedran Kukurin (MCK Kvarner), ki je na zadnji dirki zasedel drugo mesto in Slovenec Luka Ožbolt (MCK Jaska), ki se je v Lukovici prvič preizkusil v rdeči kategoriji in zasedel tretje mesto. Ne glede na napake, ki so se mu pojavljale v Lukovici, Ožbolt meni, da se napredek ne dogaja v coni udobja, tako da bo svoje trialske spretnosti uril kar v rdeči kategoriji. Obenem meni, da je teren v Kočevju, poleg gozdnatih sekcij, precej peskast, kar bi znalo popestriti tekmovanje.

Kaj bo na zanimivem terenu v Kočevju prikazal Lovro Setnikar?

V T2 navdušuje Setnikar

V razredu T2 je trenutno glavni konkurent mladi up Lovro Setnikar (AMD Lukovica), ki zares navdušuje s svojimi predstavami. Setnikar svoje znanje med drugim kali tudi pod vodstvom izkušenega Severina Sajevca, najuspešnejšega slovenskega trialista. Glede na drugačnost terena v Kočevju nas mladi trialist zopet lahko preseneti in navduši. Drugo mesto je nazadnje v Lukovici osvojil hrvaški voznik Marino Velušček (Gas Vrtejba), tretje pa slovenski trialist Borut Vipotnik (AMD Lukovica).

V Kočevju tudi Ines Pezić Pregrad in Nina Berlič

V ženski kategoriji v letošnji sezoni pozdravljamo večje število trialistk. Nazadnje jih je bilo pet, za tokratno preizkušnjo sta svojo udeležbo prav tako potrdili prvouvrščena v ženski kategoriji Ines Pezić Pregrad (AMD Lukovica) in prvouvrščena v beli kategoriji (T4) Nina Berlič (2nd Race). Ines Pezić Pregrad pravi, da je teren v Kočevju zanimiv in da je sipek material v kamnolomu v primerjavi z drugimi lokacijami zares drugačen. Za sobotno tekmo si želi, da bo njeno počutje dobro, saj je pred kratkim prebolela koronavirus. Nina Berlič terena v Kočevju še ni preizkusila, a si je vseeno že ogledala poligon, ki jo čaka v soboto. Predvsem upa, da ji bodo k dobri uvrstitvi pripomogle izkušnje s hard enduro motorja.

Ines Pezić Pregrad pravi, da je teren v Kočevju zanimiv in da je sipek material v kamnolomu v primerjavi z drugimi lokacijami zares drugačen.

V T3 prvo mesto brani Mirko Mežek

V kategoriji T3 bo trenutno skupno prvo mesto branil Mirko Mežek (AMD Radovljica), ki se je na prvih dveh tekmah zelo dobro odrezal in premagal vso konkurenco, v kategoriji otroci pa bo prvo mesto branil Lovro Setnikar (AMD Lukovica).

Tretja preizkušnja sezone državnega prvenstva v trialu se bo v Kočevju v soboto, 16. septembra, pričela ob 10. uri.

Ključne besede


trialmotošportdržavno prvenstvotekmovanje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji