Svetovno prvenstvo v motokrosu se zaključuje v Matterley Basinu

Tim Gajser, Jan Pancar in Jaka Peklaj na zadnji dirki pred Pokalom narodov v motokrosu.


Najboljši motokrosisti sveta se bodo to nedeljo, 24. septembra 2023, pomerili na dirki za Veliko nagrado Velike Britanije. Odločitev o svetovnem prvaku je tako v razredu MXGP kot v MX2 padla že minulo nedeljo v Maggiori, ko si je svoj prvi naslov v elitnem razredu privozil Španec Jorge Prado, ki ima skupno z dvema v MX2 že tri naslove svetovnega prvaka, v šibkejšem razredu pa je krono najboljšega prvič osvojil Andrea Adamo iz Italije. A devetnajsta – in hkrati zadnja dirka letošnje sezone svetovnega prvenstva v motokrosu –, zaradi tega zagotovo ne bo nič manj zanimiva, saj jo bodo dirkači izkoristili tudi za priprave na bližajoči se Pokal narodov v motokrosu, ki ga bo od 6. do 8. oktobra gostil francoski Ernee. 

Gajser, Pancar in Peklaj na Pokal narodov v motokrosu

AMZS in Slovenijo bosta v Matterley Basinu na najvišji ravni zastopala Tim Gajser v razredu MXGP in Jan Pancar v MX2. V spremljevalnem programu pa bodo na istem prizorišču potekale tudi dirke evropskega prvenstva. V razredu EMX 250 bo od slovenskih motokrosistov nastopil Jaka Peklaj.

Petkratni svetovni prvak Tim Gajser je pred odhodom na Otok zelo optimističen in po zmagi v turškem Afyonkarahisarju v začetku septembra željan novega vrhunskega rezultata:

Moje vožnje se vračajo na raven, na kateri želim biti. Zmaga v Turčiji mi je vrnila samozavest in zaupanje, da se lahko borim za zmago. Čeprav mi to v Maggiori ni uspelo, sem vseeno zelo zadovoljen z drugo vožnjo. V Matterley Basinu vselej rad dirkam, še posebej zaradi visokih skokov in široke steze, kjer sem v preteklosti že zmagal. Vsekakor se bom potrudil, da ta uspeh letos ponovim in da sezono čim uspešneje zaključim.

Prva vožnja dirke za VN Velike Britanije v razredu MXGP bo v nedeljo, 24. septembra 2023, ob 15.15, druga pa ob 18.10.

Se bo Pancar prebil nazaj med deseterico?

Naš drugi predstavnik Jan Pancar si tako kot Gajser želi čim bolje zaključiti sezono in doseči cilj, ki si ga je zadal – v skupnem seštevku prvenstva končati med deseterico najboljših. V Maggiori je bil, sodeč po treningih, na dobri poti do vidnejše uvrstitve. A po slabših štartih in zaradi obilice smole v drugi vožnji, ko mu je kamen, ki je prišel v verigo, zlomil prednji zobnik, zaradi česar je moral odstopiti, se je bil primoran zadovoljiti z zgolj 18. mestom, v skupni razvrstitvi pa je zadržal 11. mesto. 

Prva vožnja dirke za VN Velike Britanije v razredu MX2 bo v nedeljo, 24. septembra 2023, ob 14.15, druga pa ob 17.10.

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosJan PancarJaka Peklajsvetovno prvenstvoMX2EMX250

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji