Dež preprečil izvedbo zadnje dirke državnega prvenstva v motokrosu

Dež je preprečil izvedbo zadnje dirke državnega prvenstva v motokrosu v Orehovi vasi. Nadomestnega termina za izvedbo dirke ni, kar pomeni, da smo že dobili nove državne prvake.


Vreme organizatorju zadnje dirke državnega prvenstva v motokrosu AMD Orehova vas ni bilo naklonjeno in primorani so bili odpovedati tekmovanje. Še večer pred dirko so napovedi kazale, da bo dež pred tekmovanjem ponehal in da bo mogoče izpeljati dirko, a je žal zadnjo noč preveč deževalo in s tem prekrižalo načrte organizatorjev in tekmovalcev, ki bi lahko tu nabrali še zadnje točke letošnjega državnega prvenstva. 

Potrudili smo se, da bi izpeljali tekmovanje, a žal smo se skupaj z žirijo morali odločiti, da dirko odpovemo. Konstanten dež zadnjih nekaj ur pred začetkom tekmovanja je pogoje na progi otežil do te mere, da bi bila ogrožena varnost in regularnost dirke. Današnja dirka je bila za nekatere še zadnja priložnost, da nadoknadijo zaostanke in se v skupnem seštevku povzpnejo višje, in seveda so želeli, da se današnje tekmovanje izvede, a večina tekmovalcev se je strinjala z odločitvijo žirije o odpovedi tekmovanja. Glede na vremenske pogoje in pogoje na progi menim, da je bila odločitev, ki je bila sprejeta, korektna,

je povedal predsednik AMD Orehova vas Anton Breznik.

Nadomestnega termina za izvedbo dirke ni, kar pomeni, da smo že dobili nove državne prvake.

V najnižji kategoriji državnega prvenstva je naslov obranil Alex Novak (AMD Brežice), ki je letos le v eni vožnji osvojil drugo mesto, vse ostale pa je dobil. Drugo mesto je osvojil Taj Golež (Motocross Klub Trbovlje) z 26 točkami zaostanka in tretje Tim Repnik (AMD Vurberk).

Državni prvak razreda MX 65 Alex Novak.

Najtesnejša odločitev na vrhu je bila v kategoriji MX 85. Jaka Mervič (Društvo GAS Vrtejba) je zbral 227 točk, le dve manj pa skupno drugouvrščeni Val Slavec (ACJ Sport). Tretje mesto je osvojil Jan Jakob (Motocross-Ski Gajser team).

Državni prvak razreda MX 85 Jaka Mervič.

Tudi v kategoriji MX 125 smo dobili novega starega državnega prvaka. Žan Oven (AMD Šentvid pri Stični) je z 31 točkami naskoka pred Galom Geršakom (AMD Vurberk) ubranil naslov državnega prvaka. Tretje mesto je osvojil Lukas Osek (Motocross-Ski Gajser team).

Stari novi državni prvak razreda MX 125 je Žan Oven.

Tudi v kategoriji MX2 je naslov pripadel članu AMD Šentvid pri Stični. Gal Hauptman je v letošnji sezoni zbral največ točk, sledita pa mu klubska kolega Alen Gajser in Tilen Demšič (Športno društvo TIGA243).

Državni prvak razreda MX2 Gal Hauptman.

V najmočnejši kategoriji je bila odločitev prav tako zelo tesna. Miha Bubnič (ŠD Myteam motocross) je postal novi državni prvak, Denis Jakša (AMD Kolpa MXS) pa je nabral le šest točk manj in je vsekakor upal, da bo zadnja dirka izvedena in da bo lahko nadoknadil zaostanek. Tretje mesto je osvojil Jaka Završan (ŠD Myteam motocross).

Državni prvak najmočnejšega razreda MX Open Miha Bubnič.

Med mlajšimi veterani smo dobili odločitev o prvaku že pred zadnjo dirko. Simon Lavrin (AMD Slovenske Konjice) je zadnjo dirko pričakoval z varnimi 52 točkami prednosti pred Davidom Babičem (AMD Brežice) in še dvema več pred tretjim Leonom Feršem (AMD Vurberk).

Državni prvak med mlajšimi veterani Simon Lavrin.

Tudi pri starejših veteranih je zmagovalec kazal zelo prepričljive vožnje skozi celotno sezono. Bogomir Gajser (Motocross-SKI Gajser team) je osvojil vse dirke, ki se jih je udeležil in je z eno izpuščeno dirko nabral 28 točk več kot drugouvrščeni Boštjan Braniselj (MSK Notranjska). Tretje mesto je osvojil Avstrijec Manfred Kainz z enakim izkupičkom točk kot Braniselj.

Državni prvak med starejšimi veterani Bogomir Gajser.

Ključne besede


motokrosTekmovanjeAMD Orehova vasdržavno prvenstvoOrehova vas

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

43

Priljubljenost članka

43

Shrani

Delite s prijatelji