Slovenska reprezentanca potuje na Pokal narodov

Na Pokalu narodov v Erneeju v Franciji bodo barve Slovenije zastopali Tim Gajser, Jan Pancar in Miha Bubnič.


Med 6. in 8. oktobrom bo francoski Ernee gostitelj Pokala narodov v motokrosu, ki se ga bo udeležila tudi slovenska motokros reprezentanca. Selektor Slovenije Sašo Kragelj na tem zahtevnem tekmovanju, ki velja za neuradno olimpijado motokrosa, računa na tri tekmovalce. Slovenske barve bodo branili Tim Gajser v razredu MXGP, Jan Pancar v razredu MX2 in v razredu MX Open Miha Bubnič. Cilje so predstavili na današnji novinarski konferenci, katere posnetek je na voljo na AMZS Facebook profilu, nato so na Gajserjevi progi v Lembergu pri Šmarju Tiga243Land opravili še skupni trening.

Sprva je selektor za nastop na Pokalu narodov v razredu MX Open izbral Jako Peklaja, a je zaradi poškodbe nato priložnost dobil Bubnič, sicer letošnji državni prvak razreda MX Open.

Lani se Slovenija tekmovanja ni udeležila, predlani pa je v postavi Luka Kutnar, Pancar in Peter Irt osvojila 24. mesto. Najboljši dosežek slovenske reprezentance na Pokalu narodov je sicer star 25 let. Leta 1998 je v britanskem Foxhillsu osvojila deveto mesto in prav član te slovenske ekipe je bil selektor Kragelj.

Za tekmovanje v Erneeju je prijavljenih 39 reprezentanc. Pomembne bodo že sobotne kvalifikacije, saj se bo na nedeljsko dirko v veliki finale A uvrstilo le 19 najboljših reprezentanc. Še ena se bo prebila na A dirko, vendar bo zanjo potrebovala zmago na nedeljski dirki finala B. V pokalu narodov v vsaki vožnji skupaj tekmujejo motokrosisti dveh kategorij. Naslov bodo branili Američani.

Ključne besede


Tim GajsermotokrosJan PancarTekmovanjeMiha Bubničpokal narodovMotokros Akademija Sašo Kragelj

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

36

Priljubljenost članka

36

Shrani

Delite s prijatelji