Kuny in Štojs praznih rok

Na dveh kvalifikacijskih preizkušnjah za nastop na dirkah svetovnega prvenstva v speedwayu prihodnje leto sta se z licencama AMZS preizkusila Julian Kuny in Denis Štojs.

Julian Kuny (skrajno levo) se ni uspel prebiti v naslednji kvalifikacijski krog za serijo SGP v letu 2025.
Julian Kuny (skrajno levo) se ni uspel prebiti v naslednji kvalifikacijski krog za serijo SGP v letu 2025.

Abensberg v Nemčiji je gostil eno izmed štirih kvalifikacijskih dirk za svetovno prvenstvo v speedwayu oziroma serijo Speedway Grand Prix za sezono 2025. Na ovalu Wack-Hofmeister stadiona, ki se nahaja dobro uro vožnje severno od Münchna, se je z licenco AMZS skušal med prve štiri, ki jih čaka še eno kvalifikacijsko sito, prebiti Julian Kuny. Žal se nemškemu vozniku s slovensko licenco tekmovanje ni izšlo, kot si je želel in načrtoval. Končal ga je na 16. mestu brez osvojene točke v svojih vožnjah. V Debrecenu na Madžarskem pa je prav tako kvalifikacijsko dirko za svetovno prvenstvo vozil Denis Štojs. Tudi njemu ni šlo vse tako, kot je pričakoval in želel. V petih vožnjah je uspel osvojiti zgolj točko in je dirko končal na 15. mestu.

Preostali dve kvalifikacijski dirki bosta v soboto, 25. maja 2024. Na preizkušnji v Lonigu v Italiji bo vozil Anže Grmek, v Žarnovici na Slovaškem pa bo tekmoval aktualni državni prvak Slovenije v speedwayu Matic Ivačič. Finalna dirka Speedway Grand Prix Challenge bo na sporedu v petek, 4. oktobra 2024, na ovalu v Pardubicah na Češkem.

Ključne besede


AMZSspeedwayDenis Štojssvetovno prvenstvokvalifikacijelicencaJulian Kuny