Slovenski par v Gdansku četrti

Slovenska speedway reprezentanca na motorjih s prostornino do 250 kubičnih centimetrov je v Gdansku na Poljskem vozila prvo od skupno treh dirk evropskega prvenstva parov.

Sven Cerjak (levo) in Tilen Bračko (desno) sta branila slovenske barve na dirki parov na Poljskem.
Sven Cerjak (levo) in Tilen Bračko (desno) sta branila slovenske barve na dirki parov na Poljskem.

Slovensko reprezentanco sta pod vodstvom Gregorja Arnška sestavljala Sven Cerjak in Tilen Bračko, ki sta se pogumno zoperstavila tekmecem na speedway ovalu stadiona Zbigniew Podlecki v Gdansku. V močni mednarodni konkurenci sta se merila z vrstniki iz Danske, Nemčije, Češke, Estonije, Švedske, Velike Britanije in Poljske. Tekmecev se nista ustrašila in sta skušala v vsaki vožnji osvojiti čim več točk. Cerjak je imel tudi kar nekaj smole, saj dveh voženj ni končal, a je vseeno osvojil zavidljivih 13 točk. Zmagal je v štirih vožnjah, v eni pa je zasedel tretje mesto ter potrdil, da je v dobri formi, ki jo bo skušal čim bolj unovčiti na finalu serije Speedway Grand Prix 3 v petek v Gorzowu. Bračko je v skupno malho prispeval 8 točk in je še posebej v drugem delu dirke vozil zelo konstantno. Slovenca sta skupaj zbrala 21 točk, kar jima je prineslo končno četrto mesto. Prvi so bili sicer Poljaki (Maksymilian Pawelczak, Maksymilian Kostera, Karol Szmyd) s 33 točkami, drugi Britanci (William Cairns, Cooper Rushen, Seth Norman) so jih vknjižili 30, tretja Danca (Villads Pedersen, Jacob Bolcho) pa 23.

Reprezentanca Slovenije v Gdansku.

Druga dirka evropskega prvenstva parov v speedwayu za voznike motorjev s prostornino do 250 kubičnih centimetrov bo v nedeljo, 8. septembra, v Krškem, tretja in hkrati zadnja pa nato v torek, 10. septembra, na Češkem v Pragi. 

Ključne besede


AMZSspeedwayevropsko prvenstvoSven CerjakTilen Bračkospeedway 250