Srečanja: Osredotočen (le) na vožnjo

Pogovor

Dean Gartner, član AMZS


Srečali smo se z Ljubljančanom Deanom Gartnerjem, ki je član AMZS že več kot 20 let. Njegovo primarno prevozno sredstvo kombi, za katerega je pred kratkim kupil novo zimsko opremo, da bo kos tudi najzahtevnejšim razmeram na cesti – inovativne snežne verige. Dodobra jih je lahko spoznal na vozniški delavnici pod Zvohom na Krvavcu.

Kakšni so vaši vtisi z vozniške delavnice, ki jo je Motorevija organizirala za člane AMZS na Krvavcu?

Fenomenalni pozitivni vtisi in nepozaben dogodek, ki je bil na koncu podprt še z odličnim kosilom. AMZS in Verigi Lesce se zahvaljujem za povabilo oz. žreb. Verige Tractiva so po mojem mnenju po načinu nameščanja trenutno najboljše na celotnem svetovnem trgu.

AMZS članstvo je veliko več kot le pomoč na cesti. Za člane AMZS pripravljamo ekskluzivne dogodke in vozniške delavnice.

Zakaj ste se prijavili na delavnico oz. kaj ste želeli odnesti z dogodka?

Ker sem nove Tractiva verige – unikatna izvedba za kombi, dobil dan pred delavnico na Krvavcu, sem o njih že marsikaj vedel, nato pa o njih izvedel še kopico zanimivosti. Lani sem doživel precej adrenalinsko vožnjo z letnimi pnevmatikami v snegu, ki mi je dala misliti. V iskanju novih snežnih verig sem naletel na omenjene verige in vozniško delavnico za člane AMZS, kjer sem imel možnost preizkusiti tudi novejši letnik avtomobila, opremljen z asistenčnimi sistemi, kar je nekaj, česar nisem vajen in kar v svojem 17 let starem kombiju ne poznam, a tudi niti ne pogrešam.

Reportaža iz Motorevije: zasnežena vozniška delavnica za člane AMZS

Koliko časa ste že član AMZS in zakaj ste se včlanili?

Član AMZS sem že več kot 20 let, od leta 1999. V tistih lepih časih sem bil s kombijem veliko na poti in sem takrat pomislil na vas in se včlanil.

Katere članske ugodnosti radi izkoristite?

Priznam, da ne poznam vseh ugodnosti, ki jih imamo člani na voljo, in jih ne ne koristim prav pogosto. Sem pa v preteklosti v AMZS centru večkrat izkoristil ugodnost ob nakupu letne vinjete.

Komu bi še posebej priporočili AMZS članstvo?

Vsem voznikom, predvsem mladim šoferjem, ki še pridobivajo izkušnje in potrebujejo na cesti nekoga, na katerega se lahko v težavah zanesejo. Sam član ostajam izključno zato, ker ogromno časa preživim na cesti.

Ali ste do sedaj že potrebovali našo pomoč na cesti?

Da, dvakrat. Z obema intervencijama sem bil zadovoljen, brez pripomb. Prvič pred 20 leti zaradi blokade sprednje zavore na starem kombiju. Na avtocesti pri Logatcu je nekaj zasmrdelo in kombi je zablokiral. Umaknil sem se na odstavni pas in počakal na AMZS. Drugič sem na pomoč poklical, ko sem bil z glavo čisto drugje in pomotoma natočil poln rezervoar bencina namesto dizla.

Včlanite se ali podaljšajte svoje članstvo. 
Članstvo je vezano na osebo in ne na vozilo – pomoč na cesti vam nudimo, ne glede čigavo in katero prevozno sredstvo vozite.

Kako bi se ocenili kot voznika?

Lahko rečem, da sem perfekcionist. Vsak moj korak, ne le med vožnjo, je premišljen. Zaradi poklicne deformacije – več let sem delal v navtiki in se ukvarjal z vzdrževanjem večjih plovil – je preciznost in predvidevanje v moji naravi oziroma način življenja. Hočem ali nočem vsako malenkost takoj opazim.  In to se odraža tudi na cesti.

Kaj vas na cesti najbolj moti?

Da ljudje pri vožnji mislijo izključno samo nase, kar pa se dogaja okoli njih in za njimi, pa jih ne zanima.

Kaj vam pomeni avto in (varna) vožnja?

Osebno si ne predstavljam trenutnega načina življenja brez avta. Varna vožnja pa mi pomeni biti 100-odstotno z glavo in mislimi v danem trenutku za volanom. Opažam, da vozniki zaradi današnjega načina življenja, ko na vsakem koraku prevladuje sodobna tehnologija in so pametni telefoni nadomestili računalnike, niso toliko osredotočeni na vožnjo, kot bi morali biti. Že neuporaba smernikov je lahko problematična.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji