Srečanja: Najhitrejša študentka medicine

Pogovor

Maja Šketelj, članica AMZS


Srečali smo se z Majo Šketelj, 23-letno študentko medicine iz Šmarjeških Toplic, motokrosistko in članico AMZS, ki zaradi treningov in študijskih obveznosti veliko časa preživi na cesti. Trenutno sicer okreva po poškodbi, a odločena je, da se na motocikel vrne še močnejša. Prav ta neomajna volja in vztrajnost sta jo pripeljala tudi do finala izbora Najboljši za volanom.

Zakaj si se včlanila v AMZS in v čem vidiš največjo prednost AMZS članstva?

Prvič sem postala AMZS članica že pri 11 letih, saj je to pogoj za izdajo tekmovalne licence. Od takrat naprej sem stalna članica AMZS, saj nikoli ne veš, kdaj boš potreboval pomoč na cesti, poleg tega vedno prav pridejo tudi druge ugodnosti v AMZS centrih in popusti pri partnerjih po celotni Sloveniji.

Nam opišeš svojo izkušnjo z AMZS pomočjo na cesti?

Pomoč na cesti sem do sedaj potrebovala že dvakrat, obakrat pa žal popravilo ni bilo mogoče na licu mesta. Prvič sem se ravno vračala z dirke nazaj v Ljubljano, ko je na vrhu višnjegorskega klanca avto kar sam od sebe ugasnil. Na srečo takrat nisem vozila jaz, ampak moj fant. Nekako sva imela dovolj zaleta, da sva kljub ugasnjenem avtu prišla do naslednjega izvoza in se ustavila na nekem parkirišču ob regionalni cesti. Ker do takrat še nikoli nisem potrebovala pomoči, sploh nisem vedela, kaj naj storim, dokler se nisem spomnila, da sem članica AMZS in imam asistenco 24/7. Kmalu po klicu so prišli in naju ter avto spravili do delavnice, na koncu je bil prevoz brezplačen in prihranila sem kar nekaj denarja na ta račun.

Včlanite se ali podaljšajte svoje članstvo. 
Članstvo je vezano na osebo in ne na vozilo – pomoč na cesti vam nudimo, ne glede čigavo in katero prevozno sredstvo vozite.

Ponosna lastnica čisto svojega avtomobila.

Kako bi se opisala kot voznico?

Sprva, pred pridobitvijo vozniškega dovoljenja, me vožnja ni prav dosti zanimala. Če me starši takrat ne bi spodbudili v pridobitev dovoljenja, ga najbrž še vedno ne bi imela. Po opravljenem izpitu sem kar takoj začela veliko vozit, saj sem se na treninge in v šolo morala voziti sama. Takrat sem nabrala tudi kar nekaj izkušenj. Trenutno sem pa malo izven vaje, saj sem šele pred kratkim lahko spet sedla za volan.

Kaj ti predstavlja avtomobil oz. vožnja?

Na prvem mestu seveda mobilnost, saj sem zaradi faksa in treningov kar dosti na cesti in dandanes že težko kamorkoli prideš v doglednem času brez avtomobila. Do pred kratkim nisem imela svojega avtomobila, sedaj pa sem ponosna lastnica čisto svojega Renault Twingo RS, ki pa je na žalost zaradi nedobavljivega dela trenutno nevozen.

Čestitke za doseženo finale na AMZS izboru Najboljši za volanom. V kakšnem spominu imaš izkušnjo in zakaj si se prijavila na tekmovanje?

Izbor je bil zame odlična izkušnja. Naloge so bile dokaj težke, ampak hkrati zelo zabavne. Na koncu sem ugotovila, da sem dejansko veliko boljša voznica, kot sem mislila. Na izbor sem se prijavila mimogrede in nastopa v polfinalu in kasneje tudi finalu niti nisem pričakovala. Sodelovanje na izboru bi priporočila vsem mladim voznikom in voznicam, saj se naučiš ogromno stvari, ki se jih na cesti ne moreš.

Kdaj se je v tebi razvila ljubezen do motošporta in bencinskih hlapov?

Že pri nekje desetih letih sem prvič prišla v stik z motokrosom, kmalu po tistem sem tudi dobila svoj prvi motor in za njim jih je prišlo še kar nekaj. Danes si življenja brez motošporta ne znam več predstavljati. Kljub temu, da sem trenutno spet poškodovana, komaj čakam da se vrnem nazaj na motor.

Kako dojemaš svojo vlogo v komisiji Ženske v motošportu?

Na to, da sem članica komisije, sem izredno ponosna in vesela, da so me ostale članice povabile medse. Odkar sem članica, smo izdale brošuro o ženskah v motošportu, pred kratkim smo tudi organizirale treninge triala in motokrosa samo za dekleta. Glede na interes in izkazano zanimanje bomo tudi v prihodnje organizirale podobne dogodke. Predvsem želim, da se v svetu motošporta začnejo tudi v Sloveniji razvijati ločena prvenstva za dekleta.

Imate tudi vi zanimivo izkušnjo z AMZS? Delite jo z nami in ostalimi člani AMZS: pišite na naš elektronski naslov clanstvo@amzs.si ali motorevija@amzs.si.

Ključne besede


SrečanjaAMZS članstvoAMZS Športintervju

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

41

Priljubljenost članka

41

Shrani

Delite s prijatelji