V svetu avto-moto športa tudi izjemne ženske

Komisija za ženske v motošportu je izdala posebno brošuro, s katero želi dvigniti zavest o prisotnosti žensk v avto-moto športu.


Komisija za ženske v motošportu je izdala posebno brošuro, s katero želi dvigniti zavest, da so tudi dame lahko prisotne na vseh področjih avto-moto športa, naj bo to v garaži, ob stezi ali pa s krmilom oz. volanom v rokah. V publikaciji so zbrane edinstvene in zanimive zgodbe deklet, ki so tako ali drugače povezane z avto-moto športom.

Imate tudi vi zanimivo zgodbo, ki bi obogatila zbir spominov in arhiv udejstvovanja deklet v avto-moto športu? Pišite na sport@amzs.si.

Namen AMZS Komisije za ženske v motošportu, ustanovljene leta 2020, ki deluje v okviru Strokovnega sveta za avto-moto šport, je pripomoči k popularizaciji avto-moto športa in v panoge pod okriljem AMZS privabiti več tekmovalk, ki so trenutno (še) v manjšini, hkrati pa ženske, ki so se v preteklosti udejstvovale v avto-moto športu, privabiti k aktivnemu delu na področju športa, s čimer bi prav tako lahko naredili korak k večji prepoznavnosti panog pod okriljem AMZS in priljubljenosti avto-moto športa med dekleti. Komisijo sestavljajo Ines Pezić Pregrad (predsednica), Nina Jerančič, Romana Zrnec, Maja Šketelj in Sanja Smrdelj.

#DameDirkajo: Predstavitev triala v Lukovici

Ključne besede


Ženske v motošportuženskekomisija za ženske v motošportu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

21

Priljubljenost članka

21

Shrani

Delite s prijatelji