#DameDirkajo: Prvi motokros trening samo za dekleta uspešno izveden

V soboto, 11. novembra, je bil na pobudo AMZS komisije za ženske v motošportu organiziran prvi motokros trening samo za pripadnice nežnejšega spola.


Čeprav je sprva kazalo drugače, je dekleta na vrhunsko pripravljeni progi v Stranski vasi pričakalo sonce in odlični pogoji za trening.  

Pet deklet je tako pod nadzorom članice AMZS komisije za ženske v motošportu in motokrosistke Maje Šketelj nadgradilo svoje znanje na progi. Dekleta so se razdelile v dve skupini, saj je bila za tiste z manj predhodnega znanja proga kljub soncu in vrhunski pripravljenosti vseeno pretežka in so svoje znanje nadgrajevale na lažji progi. Dekleta z več prevoženimi urami pa so se pogumno spopadle tudi z malo bolj mokro progo in iz kroga v krog premikale svoje meje in vidno napredovale.  

Po koncu treninga so še povedale, da so nad tovrstno idejo navdušene in da se veselijo novih dogodkov. Glede na izkazano zanimanje bo komisija spomladi dogodek ponovila, v upanju, da se do takrat opogumi in se treningu pridruži kakšna motokrosistka več.  

Mnenja udeleženk in trenerke

Taja:

Trening mi je bil zelo všeč predvsem, ker je bil namenjen samo dekletom. Tako smo se res lahko sprostile in še bolj povezale. Naučile smo se veliko novega predvsem tehnik vožnje. Tudi sama razlaga mi je bila všeč in pisana na kožo. Glede na deževno vreme je bila tudi proga res odlično pripravljena. V prihodnje upam na še več takih dogodkov, da tudi dekleta spoznajo, da motor ni samo za fante.

Manca:

Sobotni trening v Stranski vasi se mi je zdel zelo poučen. Dobro mi je bilo tudi, ker sem prvič trenirala samo s puncami. Želim si, da bi treninge na tak način lahko imeli tudi večkrat čez leto. Skratka, bilo je super.

Maja:

V vlogi trenerja sem bila tokrat prvič in čeprav bi se najraje vozila tudi sama, mi tudi podajanje znanja ni bilo pretežko. Skupaj s komisijo pripravljamo še nekaj takih in podobnih dogodkov za dekleta. Veselim se in komaj čakam na naslednji #allgirls trening. Upam pa, da se v prihodnje opogumi še več deklet.

Ključne besede


motošporttreningKomisija za motokroskomisija za ženske v motošportuMaja Šketelj

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji