Svetovno prvenstvo v speedwayu

Šport

Žagar v Pragi do sedmih točk


Na drugi dirki svetovnega prvenstva v speedwayu v Pragi se Matej Žagar ni uvrstil med osmerico najboljših. S sedmimi točkami je osvojil deveto mesto, za preboj v polfinale mu je manjkala točka.

Žagar je možnosti za boljšo uvrstitev zapravil v prvih dveh vožnjah, ko je obakrat osvojil tretje mesto in s tem le po točko. V svoji tretji vožnji je Žagar dokazal, da zmore precej več in se je z atraktivnim prehitevanjem svetovnega prvaka Doyla prebil v vodstvo in zanesljivo zmagal. Ko je v četrtem nastopu spet slabo štartal, bil sprva zadnji, nato pa se je le prebil na tretje mesto, je bilo jasno, da se bo težko uvrstil v polfinale, saj bi moral zmagati v svoji peti vožnji, v kateri pa se je pomeril kar s tremi svetovnimi prvaki. Za uvrstitev v polfinale bi moral zmagati ali biti drugi, a osvojil je tretje mesto, kar je bilo premalo. Najboljši slovenski speedwayist je sicer zbral enako število točk – sedem – kot Rus Artem Laguta, a je imel ta več boljših mest in se je uvrstil na osmo mesto. V finalni vožnji je bil najhitrejše Šved Lindgren, drugi je bil Poljak Dudek, tretji pa Rus Sajfutdinov. V skupnem seštevku svetovnega prvenstva vodi Lindgren z 32 točkami pred Woffindnom, ki zaostaja točko. Žagar je na sedmem mestu s 16 točkami.

Tretja dirka prvenstva je bila že po koncu redakcije te številke Motorevije 30. junija v Horsensu na Danskem. V juliju bosta dirki v Hallstaviku na Švedskem in v Cardiffu v Walesu, avgusta v Malilli na Švedskem in Gorzowu na Poljskem, osma dirka prvenstva pa bo 8. septembra v Krškem.

Ključne besede


SpeedwayMatej ŽagarAMZS šport

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji