V Vrtojbi favoriti potrdili letošnje naslove

Na progi Gas v Vrtojbi se je odvilo zadnje dejanje sezone državnega prvenstva v panogah skuter, minimoto in minigp ter v pokalnem tekmovanjv v supermotu.


S soncem obsijana Vrtojba je gostila voznike skuterjev, minimota, minigp-ja,ki so na zadnji preizkušnji za državno prvenstvo pokazali, da so tudi v finišu sezone zelo dobro pripravljeni, za pokalno prvenstvo pa so se merili vozniki supermota. Za lep in prijeten konec sezone je ob prizadevnih članih AKK Šempeter na zahodu Primorske poskrbelo tudi vreme.

V kategoriji skuter je Klemen Švara (AMTK Koper) lovil Nejca Kogovška (AMD Orjaki) , ki je obe dirki odpeljal brez tveganja, saj sta mu tudi dve tretji mesti zadostovali za naslov državnega prvaka, sicer že tretjega zapored. Švari je v uteho ostala zmaga na dirki, čeprav brez maksimalnega izkupička, saj ga je v drugi vožnji premagal Luka Koren (iRace racing team), ki j v skupnem seštevku zasedel trejte mesto. 

Enej Krševan (GAS Vrtejba) med vozniki kategorije minigp tudi na zadnji dirki sezone tekmecem ni pustil do zmage. Letos je prvi prečkal ciljno črto v vseh vožnjah državnega prvenstva ter je zasluženo osvojil naslov državnega prvaka. Danes se mu je predvsem v drugi vožnji zelo približal njegov mlajši brat Tian Krševan (GAS Vrtejba), ki je dirko končal na skupnem drugem mestu. Mlajši od bratov Krševan se je v prvi vožnji polovico dirke ostro boril z Enejem Logarjem (AMD Domžale), a po padcu slednjega je bilo drugo mesto oddano. Naslov podprvaka je osvojil Logar, tretje mesto pa Filip Lah (GAS Vrtejba).

 

Jan Poropat potrdil naslov državnega prvaka

Etien Kantar Božič (ŠD Nenaten) je zadnjo dirko med vozniki minimota pričel na najboljši možni način, z zmago v prvi vožnji. Vendar v drugi tega nato ni uspel ponoviti. Ugnal ga je Jan Poropat (MK Obala racing), ki je tako potrdil naslov državnega prvaka. Na skupno drugo mesto se je zavihtel Kantar Božič, medtem ko je skupno tretje mesto na dirki, kakor tudi v prvenstvu, osvojil Valter Poropat (MK Obala racing).

Zelo suveren pa je bil Tadej Maver Guštin (GAS Vrtejba), ki ni pustil nobenih dvomov o zmagovalcu zadnje dirke in prvaku letošnje sezone v kategoriji minimoto otroci 2. Tekmece je zanesljivo premagal v obeh vožnjah, vrstni red na današnji dirki pa je enak tistemu v skupnem seštevku prvenstva: drugo mesto je osvojil Tai Komel, tretje pa Matija Kodarin (oba GAS Vrtejba).

Bolj negotov je bil razplet v kategoriji minimoto otroci 1, saj je Tian Krševan (GAS Vrtejba) v prvi vožnji odstopil zaradi tehnične okvare in ogrozil naslov državnega prvaka, ki se mu je nasmihal pred tem. A rešila ga je zmaga v drugi vožnji, ki je pomenila, da sta se s Tristanom Rupellijem (GAS Vrtejba) v prvenstvu povsem izenačila po točkah. Odločilo je večje število zmag v sezoni, ki je letos v prid Krševana, kar mu je prineslo državni naslov. Rupelliju v uteho ostaja zmaga na današnji dirki in skupno drugo mesto v končni razvrstitvi. Tretje je osvojil Nik Podpečan Vehovec (GAS Vrtejba), na dirki danes sicer drugi na zmagovalnem odru.

V pokalnih prvenstvih napeto in razburljivo

Anže Mlakar (AMP Racing) je zmagal obe vožnji pokalnega tekmovanja supermoto, a obakrat je v prvem delu dirke po dobrem štartu vodil Edy Rupelli (GAS Vrtejba). Mlakar je obakrat potreboval kar nekaj krogov, da ga je prehitel, potem pa si je uspel nabrati varno prednost. Napeto je bilo v ekipi Nejca Kržiča (GAS Vrtejba), saj so morali mehaniki po kvalifikacijah odpraviti tehnično okvaro, da je lahko sploh nastopil na dirki. Trud je bil poplačan s tretjim mestom na dirki in osvojenim naslovom pokalnega zmagovalca supermota za leto 2020. V pokalnem tekmovanju skuter open pa je na zadnji dirki zmagal Matija Fantinič, drugi je bil Patrik Schiulaz (AMTK Koper) in tretji Silvano Mladovan (MK Veteran). S točko prednosti je naslov pokalnega zmagovalca osvojil Schiulaz pred Mladovanom, tretji pa je bil Andrej Ramšak. 

Zaključek sezone v AMZS Idealni liniji

Ključne besede


AMZSsupermotominimotoskuterdržavno prvenstvolicencaminigppokalno prvenstvoAKK Šempeter

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

59

Priljubljenost članka

59

Shrani

Delite s prijatelji