V Vrtojbi v vseh pogledih zelo vroče

Društvo GAS Vrtejba je izpeljalo drugo dirko državnega prvenstva v minimotu, minigpju in za skuterje, hkrati pa je potekalo tudi pokalno tekmovanje v supermotu.

Jan Poropat v enem od ovinkov pred Etienom Kantarjem Božičem.
Jan Poropat v enem od ovinkov pred Etienom Kantarjem Božičem.

Vroče ozračje v Vrtojbi je postreglo tudi z vročimi predstavami voznikov na dirkališču, ki ga upravlja društvo GAS Vrtejba, sicer organizator druge dirke sezone za točke državnega prvenstva. Vsi po vrsti so se zelo potrudili in pokazali veliko borbenosti, kar nekaj zmagovalcev a so odločile desetinke sekunde.

Na skuterjih sta nov boj uprizorila Nejc Kogovšek (AMD Orjaki) in Klemen Švara (AMTK Koper), a slednji tokrat ni uspel slediti tempu Kogovška, ki je zmagal v obeh vožnjah. Zanimivejša je bila druga, v kateri je Švara kar nekaj krogov vodil, vendar ga je nato Kogovšek presenetil.

Bilo je kar zanimivo, Klemen me je kar nekaj časa uspešno zadrževal za seboj, potem pa sem se odločil napasti tam, kjer tega zagotovo ni pričakoval. Taktika se je obrestovala in potem je bila pot do zmage lažja,

je po zmagi povedal Kogovšek, ki je z zmago na dirki prevzel vodstvo v skupnem seštevku točkovanja za državno prvenstvo.

Enej Krševan (GAS Vrtejba) je suvereno prevladoval v razredu minigp. Najhitrejši je bil že v kvalifikacijah, odlično formo pa je potrdil tudi v obeh vožnjah, kar je zagotovo lepa popotnica za njegove letošnje mednarodne nastope, ki jih načrtuje. Vrhunec bi rad dosegel na evropskem prvenstvu, ki bo v Adriji v Italiji. V prvi vožnji sta se na drugo in tretje mesto uvrstila Enej Logar (AMD Domžale) in Tian Krševan (GAS Vrtejba), ki pa sta zaznamovala predvsem drugo vožnjo, ko sta se od štarta do cilja srdito borila za drugo mesto. Z manj kot dolžino motorja je bil na koncu uspešnejši Logar.

Enej Krševan je bil v razredu minigp premočan za tekmece.

Jan Poropat (MK Obala racing) je tokrat že kvalifikacije kategorije minimoto open odločil v svoj prid in vodil tudi prvo polovico prve dirke. Nato pa ga je prehitel Etien Kantar Božič (ŠD Nenaten) in do cilja smo lahko spremljali tesen boj za zmago. Enako je bilo tudi v drugi vožnji, v kateri pa se Poropat ni več pustil presenetiti in Kantar Božiča na cilju prehitel za 266 tisočink sekunde.

Pred drugo vožnjo smo nastavili pravilni tlak pnevmatik, kar se je izkazalo za ključno. Očitno je prikazovalnik tlaka že nekaj časa kazal napačne odčitke, šele danes pa smo to odpravili,

je po koncu dirke zadovoljen pripovedal zmagovalec Poropat. Tretje mesto je osvojil Valter Poropat (MK Obala racing).

Kar trije tekmovalci so se za zmago potegovali v kategoriji minimoto otroci 2. Matija Kodarin (GAS Vrtejba) je z najboljšim časom kvalifikacij najavil, da bo podobno kot na uvodni dirki v Slovenji vasi tudi tokrat glavni favorit za zmago. A je načrte mu prekrižal klubski kolega Tadej Maver Guštin, ki je bil najhitrejši v obeh dirkah. Obakrat je sicer najbolje štartal Tai Komel (GAS Vrtejba), ki pa nato ni zdržal do konca. Videli smo lahko kar nekaj prehitevanj in ostro borbo za prvo mesto, toda obakrat je bil na cilju najbolj zadovoljen Maver Guštin. Skupno drugo mesto je osvojil Komel, tretje pa Kodarin.

Štart dirke v kategoriji minimoto otroci 2.

V kategoriji minimoto otroci 1 je maksimalni izkupiček točk vknjižil Tian Krševan z zmagama v obeh vožnjah - v prvi mu je to uspelo kljub padcu, po katerem je uspel hitro pobrati motor in nadaljevati z dirko. Tristan Rupelly je prvih nekaj krogov zaradi dobrega štarta vodil, v nadaljevanju pa ni več zmogel slediti tempu, ki ga je narekoval Krševan. Tretji je bil v obeh vožnjah Nik Podpečan Vehovec, tak pa je bil tudi skupni vrstni red dneva, s čimer so bili še najbolj zadovoljni pri društvu GAS Vrtejba, organizatorju dirke, saj so vsi trije dirkači njihovi člani.

Za nove točke pokalnega tekmovanja so se potegovali dirkači v supermotu. Nejc Kržič (GAS Vrtejba) je odlično opravil s kvalifikacijami in tudi v prvi vožnji prehitel vse tekmece. A ni imel lahkega dela, saj je njegov klubski kolega Edy Rupelly zaostal le dobre tri desetinke sekunde. To je napovedovalo oster boj za zmago v drugi vožnji. Druga dirka je bila sicer po dveh krogih zaradi padca Erika Lukse prekinjena, po ponovljenem štartu pa je Rupelly prevzel pobudo in na koncu slavil z dobro sekundo prednosti pred Kržičem. Skupni zmagovalec dneva je postal Rupelly, Kržiču je pripadlp drugo mesto, na tretjo stopničko na zmagovalnih stopničkah pa je je uvrstil Tilen Peroci.

Edy Rupelly v enem od zavojev na stezi v Vrtojbi.

Patrik Schiulaz je zmagal v pokalnem tekmovanju skuter open, v katerem je bil drugi Silvano Mladovan, Simonu Fantiniču pa je odstop v drugi vožnji onemogočil skupno zmago dneva, potem ko je bil najhitrejši v prvi vožnji. Naslednja preizkušnja za točke državnega in pokalnega prvenstva je na sporedu 23. avgusta 2020 v v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

Ključne besede


supermotominimotoskuterdržavno prvenstvoAMZS Center varne vožnje VranskoGAS Vrtejbaminigppokalno prvenstvo

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

34

Priljubljenost članka

34

Shrani

Delite s prijatelji