MX - Gerčarjeve priprave na vrhuncu

Motokrosist Klemen Gerčar, ki bo tekmoval v svetovnem prvenstvu MXGP, tudi v novo sezono vstopa z lastno ekipo 62Motosport. Pretekli mesec je v Italiji odpeljal prvi pripravljalni dirki, pri katerih pa ni bilo v ospredju doseganje rezultatov ampak testiranje novih sestavnih delov motocikla.


Prav tako se Lukovčan pospešeno pripravlja tudi v okviru ekipe, kateri se je pridružil še en slovenski motokrosist Matic Žitnik, ki b nastopal v dirkah v Sloveniji in nekaterih izbranih dirkah v Evropi. Oba bosta v novi sezoni tekmovala z motocikli znamke Husqvarna, pri čemer bo Klemen deležen še večje podpore matične tovarne.

Letošnji motocikel je precej boljši, je tudi veliko lažji. Tudi mi smo izboljšali veliko stvari, seveda še nismo na isti ravni kot tovarniška tehnika, a počasi napredujemo. Letos sem izredno zadovoljen s pripravami, v ekipi smo povečali število sodelavcev, ki mi pomagajo na vsakem koraku. Napredek je iz treninga v trening očiten, kar je najbolj pomembno. Prva dirka, na kateri bova nastopila skupaj z Maticem, bo 13. marca na dirki državnega prvenstva v Brežicah, tega se zelo veselim, saj se bo nato začela sezona zame po Evropi. Vem, da bo naporno, a se veselim novih izzivov,

je povedal Klemen Gerčar.

Ekipa 62Motosport bo letos nastopala na evropskem delu prvenstva MXGP, v Nemčiji na pokalu ADAC ter seveda v Sloveniji. Klemenova prva dirka v MXGP bo na sporedu 28. marca v Valkenswaardu na Nizozemskem.

Ključne besede


MXGPmotokrosKlemen Gerčar

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji