Tim Gajser se počasi vzpenja

V Španiji so motokrosisti tekmovali na tretji dirki svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu. Tim Gajser po poškodbi počasi stopnjuje formo, osvojil je šesto mesto. Klemen Gerčar je bil trideseti.


Slovenska tekmovalca, predstavnika AMZS, sta se veselila dirke v Španiji, saj se na španskem, tršem terenu počutita bolj domače, kot na peščenem. Tim Gajser je bil v soboto izvrsten v kvalifikacijah, kjer je od starta do cilja ostal nepremagan. Klemen Gerčar je bil osemindvajseti.

Na dirki je Makolčan v obeh vožnjah začel odlično, a kot kaže še nima dovolj moči, da bi se do konca obdržal pri vrhu. V prvi vožnji se je ustalil na šestem mestu. Proti koncu, ko se je vnel boj za peto mesto, pa ga je med prehitevanjem stisnil v kot švicarski tekmovalec Jeremy Seewer. Gajserju je zmanjkalo prostora, zato je padel in v zadnjem krogu nazadoval na osmo mesto. V drugo je bilo od Gajserja hitrejših le pet motokrosistov, osvojil je šesto mesto. Iz Španije se tako vrača s skupim šestim mestom in novimi osemindvajsetimi točkami. Klemen Gerčar je prikazal dva zelo dobra starta. Na koncu je bil v obeh vožnjah devetindvajseti, skupno na dirki trideseti.

Zmagal je Italijan Antonio Carioli. Do te dirke vodilni motokrosist Jeffrey Herlings je bil v obeh vožnjah drugi in se je v seštevku prvenstva po točkah izenačil s Cairolijem, ki pa je zaradi boljše uvrstitve na zadnji dirki trenutno v vodstvu. Tretje mesto je na dirki zasedel Belgijec Clement Desalle. Gajser je v prvenstvu napredoval na enajsto mesto.

Naslednja, za slovenske navijače ena najbližjih dirk svetovnega prvenstva v motokrosu, bo čez dva tedna v Pietramurati, v Italiji.

Izjave Tima Gajserja:

REZULTATI

  1. vožnja: 1. Antonio Cairoli (Ita), 2. Jeffrey Herlings (Niz), 3. Romain Febvre (Fra), … 8. Tim Gajser, 29. Klemen Gerčar (Slo)
  2. vožnja: 1. Antonio Cairoli (Ita), 2. Jeffrey Herlings (Niz), 3. Gautier Paulin (Fra), … 6. Tim Gajser, 29. Klemen Gerčar (Slo)

Skupno na dirki: 1. Antonio Cairoli (Ita) 50 točk, 2. Jeffrey Herlings (Niz) 44, 3. Clement Desalle (Bel) 36, … 6. Tim Gajser 28, 30. Klemen Gerčar (oba Slo) 0

Skupno v SP: 1. Antonio Cairoli (Ita) 141, 2. Jeffrey Herlings (Niz) 141, 3. Clement Desalle (Bel) 103, … 11. Tim Gajser (Slo) 48

Foto: HRC

 

Ključne besede


AMZSTim GajsermotokrosAMZS športKlemen Gerčaramzsamzs šport

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji