Gajser in Gerčar ta vikend v Latviji, lanske težave pozabljene

V Latviji bo v nedeljo sedma dirka svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu. Na prizorišču Kegums, ki dirko najvišjega ranga uspešno organizira že mnoga leta, bosta od predstavnikov AMZS tekmovala Tim Gajser in Klemen Gerčar. Lani sta se v Latviji oba poškodovala in imata tako s progo neporavnane račune.


Lani je bila prav dirka v Latviji prelomnica v Gajserjevi sezoni. Pri padcu v drugi vožnji se je poškodoval in je moral za tem dve dirki celo izpustiti, šele proti koncu sezone pa se je vrnil v pravo formo. Letos je Makolčan v drugačni situaciji. Na prvi dirki zaradi poškodbe ni tekmoval, na ostalih pa je dosegal solidne rezultate. Njegova najboljša uvrstitev je tretje mesto, v skupni razvrstitvi je osmi. Od zadnje dirke za svetovno prvenstvo sta minila dva tedna. Tim Gajser je med tem predvsem trdo treniral in dvigoval svojo formo, o prostem vikendu pa je povedal: »Treningi so potekali dobro. Prost vikend sem izkoristil in odpeljal dirko za državno prvenstvo, kar je bil dober trening in se kot vedno že veselim nove dirke za svetovno prvenstvo v Latviji.« Lanske težave so pozabljene in Gajser se bo v nedeljo boril za novo visoko uvrstitev.

Klemen Gerčar je dirko v Rusiji izpustil, vmes pa je za trening odpeljal dirko evropskega prvenstva EMX open, na kateri je zmagal in dirko za državno prvenstvo. Tudi Gerčar na Latvijo nima najlepših spominov, kajti lani se je na tem prizorišču prav tako poškodoval in je predčasno zaključil sezono. »Komaj čakam, da bom spet tekmoval na dirki MXGP. Proga mi ustreza. Lani sem vse do poškodbe na tej progi dobro vozil. Forma se stopnjuje in je vse boljša, zato vem, da sem sposoben dobrih voženj,« je povedal Gerčar, ki upa, da mu bo na kateri od naslednjih dirk uspelo osvojiti tudi točke v svetovnem prvenstvu.

Največ jih je letos zbral Nizozemec Jeffrey Herlings, vodilni v svetovnem prvenstvu in lanski zmagovalec latvijske dirke. Italijan Antonio Cairoli je trenutno na drugem mestu. Belgijec Clement Desalle je v Rusiji prvič letos premagal vodilna tekmovalca in je zmanjšal svojo razliko do Cariolija. Slovenski predstavnik Tim Gajser ima v Latviji lepo priložnost, da se v seštevku svetovnega prvenstva povzpne in se približa prvi peterici. Do šestega mesta ga loči le pet točk.

Kvalifikacije bodo v soboto ob 16.10. Dirka bo zaradi časovne razlike uro prej, kot navadno. Prva vožnja bo v nedeljo ob 13.15, druga ob 16.10.

Maks Mausser nadaljuje z evropskim prvenstvom

Maks Mausser bo v Latviji nadaljeval s tekmovanjem v evropskem prvenstvu EMX 125, kjer sta bili letos na sporedu dve dirki. Na obeh se je Mausser v konkurenci več kot šestdesetih motokrosistov uvrstil med dobitnike točk, v Latviji pa si znova želi uvrstitve med dvajseterico. V skupnem seštevku prvenstva je trenutno na devetindvajsetem mestu, vodi Avstrijec Rene Hofer.

 

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosKlemen GerčarmxgpmotocrossMaks Mausser

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji