Tim Gajser znova peti

V Latviji so motokrosisti tekmovali na sedmi dirki za svetovno prvenstvo MXGP v motokrosu. Tim Gajser je bil peti, Klemen Gerčar osemindvajseti. Še petič letos je zmagal Nizozemec Jeffrey Herlings.


Tim Gajser je za začetek vikenda v kvalifikacijah osvojil sedmo mesto, na dirki pa je kot že večkrat, prikazal eno solidno in eno zelo dobro vožnjo. Prvi start se mu ni najbolje posrečil. Tekmovalci so ga zaprli in ostal je ujet v ozadju, sledil je še padec. Dirko je začel med zadnjimi, zato ga je čakalo veliko dela, da je izboljšal svojo uvrstitev. Že po nekaj uvodnih krogih se je Gajser priključil najboljši petnajsterici. Za tem je z dobrimi časi pridobil še nekaj mest, na koncu je bil deveti.

V drugi vožnji je menjal startno mesto, kar se je izkazalo za dobro odločitev, saj je začel povsem drugače, kot v prvo. Vozil je na tretjem mestu, potem pa ga je Francoz Gautier Paulin izrinil mesto niže. Zapretil mu je tudi Belgijec Clement Desalle, ki pa ga je Gajser uspel pustiti za sabo in je v drugi vožnji osvojil četrto mesto. Skupno je latvijsko dirko končal na petem mestu.

Klemen Gerčar je bil v kvalifikacijah devetindvajseti. Na dirki je v prvi vožnji odstopil zaradi tehničnih težav, potem, ko mu je počila guma, v drugi vožnji je bil šestindvajseti. V seštevku dirke je bil osemindvajseti.

V ospredju se je ponavljal letošnji scenarij. Nizozemec Jeffrey Herlings in Italijan Antonio Cairoli sta bila znova neulovljiva za svetovno karavano. Zmagal je Herlings, ki se je ob nekaj atraktivnih manevrih uspel obdržati na motorju, Cairoli je bil drugi. Tretje mesto si je privozil Francoz Gautier Paulin.

Herlings iz dirke v dirko v seštevku prvenstva povečuje svojo prednost, ta po sedmin dirkah znaša devetindvajset točk. Gajser ostaja na osmem mestu, razlike pa so do šestega mesta minimalne. Za sedmim mestom zaostaja le dve točki, šesto mesto je za Gajserja oddaljeno za tri točke.

Osma dirka svetovnega prvenstva MXGP bo naslednji vikend v Nemčiji.

Maks Mausser na EMX najbolje letos

Trboveljčan Maks Mausser je v Latviji uspešno tekmoval na tretji dirki evropskega prvenstva kategoriji EMX 125 in osvojil štiri točke, kar je njegov najboljši dosežek letos. Prvo vožnjo je končal na sedemnajstem, drugo na petindvajsetem mestu, skupno je bil dvaindvajseti. V seštevku evropskega prvenstva je po treh dirkah dvaintrideseti.

REZULTATI

  1. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Romain Febvre (Fra), … 9. Tim Gajser, 31. Klemen Gerčar (oba Slo)
  2. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Clement Desalle (Bel), 4. Tim Gajser, 26. Klemen Gerčar (oba Slo)

Skupno na dirki: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 50 točk, 2. Antonio Cairoli (Ita) 44, 3. Gautier Paulin (Fra) 38, … 5. Tim Gajser (Slo) 30, 28. Klemen Gerčar (Slo) 0

Skupno v SP: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 336 točk, 2. Antonio Cairoli (Ita) 307, 3. Clement Desalle (Bel) 244, … 8. Tim Gajser (Slo) 177

 

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosKlemen Gerčarmxgpmotocross