Gajserju manjka le še nekaj hitrosti

Motokrosisti bodo v Nemčiji tekmovali že na osmi dirki svetovnega prvenstva MXGP v tej sezoni. V Teutschenthalu, priznanem prizorišču z bogato zgodovino, bosta od predstavnikov AMZS nastopila Tim Gajser in Klemen Gerčar.


Nemška proga je prvo dirko svetovnega prvenstva gostila že leta 1971 in je slovenskim tekmovalcem pisana na kožo. Lani je Tim Gajser nastopil poškodovan in ni bil uvrščen pri vrhu, v sezoni 2016 je bil drugi, leta 2015, ko je tekmoval še v kategoriji MX2, pa je v Nemčiji zmagal. Gajser je pred nedeljsko dirko napovedal: »Na zadnjih dirkah so mi uspele kar dobre predstave. Pomembno je, da se vračajo dobri občutki, manjka pa mi še nekaj hitrosti. Proga v Teutschenthalu mi je zelo všeč, podlaga mi ustreza. Verjamem, da se bom boril za visoko uvrstitev.«

Klemen Gerčar dirko v Nemčiji, ki jo je moral lani izpustiti, pričakuje z dobrimi občutki. »Vesel sem, da sem tekmo v Latviji letos zaključil brez poškodb. Čeprav rezultat ni bil najboljši, pa se že veselim tekme v Nemčiji, kjer mi teren bolj ustreza, zato upam, da bom dosegel boljšo uvrstitev,« je povedal Gerčar, ki se je v Nemčijo odpravil po latvijski dirki. Gerčar upa, da bo njegovo trdo delo kmalu poplačano s točkami v svetovnem prvenstvu.

Lani je Italijan Antonio Cairoli v Nemčiji zmagal že petič in dokazal, da mu proga res leži. Po dirki je samozavestno razlagal, zakaj mu gre tako dobro. Letos čaka devetkratnega svetovnega prvaka težja naloga, saj je vodilni motokrosist v prvenstvu, Nizozemec Jeffrey Herlings, trenutno v zmagovalnem naletu in tudi napake ga ne zmedejo. Tim Gajser je po zadnji dirki ostal na osmem mestu, vendar ni daleč za konkurenti. Šesto mesto je za Makolčana oddaljeno le tri točke.

Kvalifikacije bodo v soboto ob 17.10, dirka pa bo v nedeljo ob 14.15 in 17.10.

REZULTATI MXGP

Maks Mausser še četrtič po evropske točke

Za motokrosiste, ki tekmujejo v evropskem prvenstvu EMX 125, se bo z nemško dirko končala prva polovica prvenstva. V Teutsthenthalu bo tekmoval Maks Mausser, ki je na prvih treh dirkah redno osvajal točke. Skupno jih ima osem in zaseda dvaintrideseto mesto v prvenstvu. V soboto dopoldne ga čakajo kvalifikacije. Prva vožnja bo v soboto popoldne, druga pa v nedeljo v dopoldanskem času.

REZULTATI EMX 125

 

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosKlemen GerčarmxgpmotocrossMaks Mausser

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji