Gajser po nov vrhunski rezultat, Herlings poškodovan

V Italiji se bo v nedeljo začela druga polovica svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu. V Ottobianu bosta od Slovencev tekmovala Tim Gajser in Klemen Gerčar.


Le štiri dni pred dirko je po spletu odjeknila novica, da je izjemni Jeffrey Herlings, vodilni motokrosist v svetovnem prvenstvu, na treningu utrpel zlom ključnice in v Italiji najverjetneje ne bo tekmoval. Nedeljska dirka utegne tako biti še bolj zanimiva, saj bodo Herlingsovi konkurenti lovili svojo priložnost, da ob odsotnosti letos najhitrejšega motokrosista stopijo na najvišjo stopničko ali vsaj zmanjšajo razliko v točkovanju. Že pred dirko pa je jasno, da bo ne glede na odsotnost, Herlings po enajsti dirki še vedno vodilni, kajti drugo uvrščeni Antonio Cairoli zaostaja za dvainšestdeset točk.

Priložnost za čim boljšo uvrstitev bo iskal tudi Tim Gajser, saj se je v prvenstvu povsem približal prvi peterici. Na preteklih dirkah je Makolčan navduševal s svojimi predstavami, tretje mesto iz Francije pa je lepa popotnica za dirko, na kateri bodo zanj ob progi navijali številni slovenski navijači.

»Po tretjem mestu v Franciji komaj čakam novo dirko. V zadnjem obdobju sem zelo trdo treniral, kar se kaže v rezultatih, kljub temu pa nas z ekipo čaka še nekaj dela, da bomo konkurenčni za zmago. V Italiji bo pomembno doseči dva dobra rezultata,« je napovedal Gajser, željan novih stopničk. Drugi predstavnik AMZS na dirki v Ottobianu bo Klemen Gerčar, ki se v Italiji počuti zelo domače, v drugi polovici sezone pa želi izboljšati svoje rezultate in zaključiti dirko med prvo dvajseterico.

Prva vožnja bo v nedeljo ob 14.15, druga ob 17.10.

Pancar in Milec upata na dvajseterico

Jan Pancar in Luka Milec bosta tekmovala na dirki evropskega prvenstva EMX 250, kjer jima je pretekli vikend do točk zmanjkalo tudi nekaj športne sreče. Progo v Italiji dobro poznata, zato upata, da se bosta tokrat uvrstila med dobitnike točk.

 

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosKlemen Gerčarmotocross

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji