Motokrosisti se bodo pomerili v Mačkovcih

V nedeljo bo na motokros progi v Mačkovcih četrta dirka AMZS državnega prvenstva 2018. V Prekmurju se bodo v boju za naslov državnega prvaka pomerili najboljši slovenski motokrosisti, ter nekaj tekmovalcev iz sosednjih držav.


Tim Gajser, prepričljivi zmagovalec vseh treh letošnji dirk, v odprti kategoriji vodi pred Klemenom Gerčarjem, ki zaseda drugo mesto. Gajser gre tudi v Mačkovcih na zmago, dirka pa bo zanj poleg lova na domačo lovoriko pomenila predvsem dober trening pred odhodom v Indonezijo, kjer se bo julija nadaljevalo tekmovanje za svetovno prvenstvo.

V kategoriji MX2 po treh dirkah vodstvo drži Luka Milec, ki se je na zadnji dirki v prvenstvu odlepil od Mirana Kovačiča in ga potisnil na skupno drugo mesto. V boju za zmago bo nevaren še Jan Pancar, zmagovalec pretekle dirke državnega prvenstva, ki je začetek sezone izpustil zaradi poškodbe. Maks Mausser je v kategoriji MX 125 še neporažen, njegovi konkurenti pa kljub vztrajnosti še niso našli recepta, kako ga premagati.

V kategoriji MX 85 vodi Madžarski tekmovalec Noel Zanocz, ki mu s štirinajstimi točkami zaostanka na drugem mestu sledi najviše uvrščeni slovenski motokrosist Bor Brejc. Uvrstitve na stopničke si želi tudi predstavnik domačega društva Anej Ilič, ki je s tretjim mestom v prvenstvu tudi najboljši tekmovalec iz vrst organizatorja. Jaka Peklaj drži svoj primat v najnižji kategoriji državnega prvenstva MX 65, kjer gre po novo zmago in novih petdeset točk.

Pri mlajših veteranih je Sašo Kragelj na zadnji dirki prekinil zmagovalni niz aktualnega državnega prvaka Boruta Koščaka in s tem pokazal, da je še kako konkurenčen, med starejšimi veterani pa ostaja glavni favorit za zmago Bogomir Gajser. Motokrosisti kategorije MX 50 bodo odpeljali dirko za pokalno tekmovanje.

Organizator dirke, Avto-moto društvo Štefan Kovač iz Murske Sobote, za tekmovalce tudi za letos obljublja odlično pripravljeno progo, za obiskovalce pa atraktivno dirko. Zjutraj bodo motokrosisti najprej odpeljali treninge, tekmovanje pa se bo začelo ob 11. uri.

Obvestilo organizatorja: Vstopnina bo 6 EUR za odrasle in 3 EUR za otroke do 14. leta starosti.

foto: Jure Mernik

 

Ključne besede


Tim GajsermotokrosKlemen GerčarAMD Štefan KovačMačkovci

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji