Škulj in Mihič v zibelki kartinga

Kartista Martin Mihič in Mark Škulj bosta konec tedna nastopila na evropskem prvenstvu razreda KZ2 ter kategoriji Academy Trophy na slovitem italijanskem dirkališču v Lonatu.


Medtem ko bodo na slovitem dirkaliču ob gardskem jezeru vse oči ljubiteljev kartinga bržkone uprte v končen razplet evropskega prvenstva v razredih KZ in KZ2, bodo tekmovalci kategorije Academy Trophy nastopili na drugi letošnji dirki. Med nastopajočimi bosta tudi slovenska voznika, v kategoriji KZ2 bo v konkurenci 78 voznikov nastopil Martin MihičMark Škulj pa bo zastopal barve Slovenije v kategoriji Academy Trophy, kjer nastopa 47 voznikov iz 38. držav.

Na uvodni dirki v francoskem Salbrisu se je v kategoriji Academy Trophy s 24. mestom izkazal Mark Škulj (Exprit/Vortex/LeCont). Mladi Ljubljančan tudi v letošnji sezoni dokazuje, da je bil pravi izbor za nastope med mladinsko elito, ki v tem tekmovanju zastopajo barve državnih reprezentanc, kjer vsi tekmovalci nastopajo z enakim materialom. Škulj je pred dirko poln pričakovanj, saj se je na dirko v Lonatu dobro pripravil. 

Tukaj sem resda že odpeljal kar nekaj dirk, bo pa to zelo izenačena preizkušnja, saj vsi tekmovalci zelo dobro poznajo stezo. Tukaj se odvijajo največje ter najbolj pomembne dirke,

je pred dirko povedal Škulj.

S sklepno dirko letošnjega evropskega prvenstva v razredu KZ2 pa bo opravil Martin Mihič (TB-Kart/TM/LeCont), ki se mu nastop na uvodni dirki v Franciji ni izšel po načrtih. Zato se je na dirko v Lonatu toliko bolje pripravil: "Lonato je moja najljubša steza, izkoristim prav vsako priložnost, da se lahko udeležim dirk na tej sloviti stezi. Gre pa za precej specifično dirkališče, saj obstaja kar nekaj voznikov, ki so se specializirali za to stezo in so tukaj zelo hitri," je močno konkurenco pokomentiral Mihič, ki letos nastopa pod okriljem italijanske tovarniške ekipe TB-Kart.

Tekmovalci so že opravili s prvimi treningi in kvalifikacijami, sobota je rezervirana za izločilne dirke za uvrstitev v finale, nedelja pa je rezervirana za finale. Rezultate dirke je možno spremljati na spletni strani www.cikfia.com, medtem ko si dirko lahko v nedeljo v živo lahko ogledate tudi v neposrednem prenosu na spletni strani www.cikfia.tv.

Ključne besede


kartingMartin MihičMark Škulj

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji