V Radizelu zaključek motokros sezone

Motokrosisti bodo v soboto na radizelski progi odpeljali finalno, šesto dirko AMZS državnega prvenstva v motokrosu. Na dirki, ki jo organizira AMD Orehova vas, bodo tekmovali najboljši slovenski motokrosisti, med katerimi bo tudi Tim Gajser, ter predstavniki nekaterih bližnjih in daljnih držav, med drugim Italije, Hrvaške, Madžarske in Izraela.


Takoj po končani dirki bodo najboljši trije motokrosisti posamezne kategorije v državnem prvenstvu prejeli medalje, prav tako pa bo potekala podelitev za najboljše v letošnjem pokalnem in rekreativnem tekmovanju.

Letošnje prvenstvo so v večini kategorij zaznamovale izjemno zanimive dirke. Predvsem v nižjih kategorijah, pa se je pojavilo precej novih imen. V večini kategorij je prvenstvo že odločeno. Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser Team) je tako povsem pričakovano že desetič v karieri postal slovenski državni prvak. Kljub temu bo v soboto tekmoval še na finalni dirki v Radizelu, kjer ga bo ob koncu uspešne sezone spremljalo veliko domačih navijačev. Klemen Gerčar (AMD Brežice) se letos v seštevku prvenstva vrača na stopničke, saj se mu obeta naslov državnega podprvaka.

V kategoriji MX2 je borba za naslov državnega prvaka še vedno odprta, možnih pa je več razpletov. Vodi Luka Milec (AMD Vurberk), ki ga lovi Jan Pancar (AMD Šentvid), zmagovalec zadnjih treh dirk. Če bo Milec odpeljal še eno solidno dirko, mu Pancar kljub morebitni zmagi naslova ne more več speljati, v nasprotnem primeru pa ima Pancar še vedno možnosti za ubranitev lanskoletnega naslova.

Maks Mausser (Motocross-Ski Gajser Team) bo v kategoriji MX 125 na vrhu prvenstva zamenjal lanskoletnega državnega prvaka Matevža Robeka (MK Fire Group), ki se bo moral letos zadovoljiti z naslovom podprvaka. Mausser je bil vso sezono najboljši in ga letos nihče ni uspel premagati, zato se je že po dirki v Šentvidu veselil svojega prvega naslova državnega prvaka v kategoriji MX 125. Mausser se bo tako na finalu preizkusil v kategoriji MX2.

V kategoriji MX 65 je naslov prvaka ubranil Jaka Peklaj (AMD Šentvid), ki je tudi letos daleč pred konkurenco in je že od lanskega prvenstva nepremagan. Odprt ostaja boj za naslov podprvaka, saj ima drugo uvrščeni Tine Novak (AMD Radovljica) enajst točk prednosti pred Lukasom Osekom (TRK Tajfun). Že pred dirko je jasno, da Peklaj v soboto v kategoriji MX 65 po dolgem času ne bo stal na najvišji stopnički, saj bo na finalu tekmoval v kategoriji MX 85, kjer je premierno tekmoval na pretekli dirki državnega prvenstva in osvojil visoko tretje mesto. Naslov državnega prvaka je sicer v kategoriji MX 85 že oddan, osvojil ga je madžarski motokrosist Noel Zanocz, z naslovom podprvaka pa se je prav tako že dirko pred koncem sezone okitil Anej Ilič (AMD Štefan Kovač).

Tudi kategorija starejših veteranov, Veterani 50, je pri vrhu že odločena. Naslov državnega prvaka je ubranil Bogomir Gajser (Motocross-Ski Gajser Team), ki bo v soboto sezono skušal zaključiti še s šesto zaporedno zmago. Bo pa zato toliko bolj zanimiva borba v kategoriji Veterani 40, kjer pred finalno dirko vodi Igor Pancar (AMD Šentvid), možnosti za naslov prvaka pa imajo ob ugodnem razpletu še trije tekmovalci.

Na dirki se bodo v pokalnem prvenstvu pomerili še motokrosisti v kategoriji podmladka MX 50, kjer je naslov že oddan, osvojil pa ga je Val Slavec (ŠD APJ).

Tekmovanje se bo začelo ob 11. uri.

Vstopnina bo 10 € za odrasle, člani AMZS imajo ob predložitvi veljavne članske izkaznice 50 odstotkov popusta. Otroci imajo prost vstop.

SEŠTEVEK DP

SEŠTEVEK PP/RT

 

 

Ključne besede


Tim GajsermotokrosKlemen GerčarRadizelmx

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji