V Angliji le Tim Gajser in Jan Pancar

Najboljši motokrosisti na svetu se bodo v nedeljo pomerili na drugi letošnji dirki za svetovno prvenstvo na progi v Matterley Basinu v Angliji. Tam bo tudi dirka evropskega prvenstva v razredu EMX250. Od Slovencev bosta nastopila le Tim Gajser in Jan Pancar.


Na dirko za Veliko nagrado Velike Britanije je bilo prijavljenih pet slovenskih voznikov z licencami AMZS, toda kar trije so svoj nastop odpovedali. Tako bosta slovenske barve zastopala le Tim Gajser v razredu MXGP in Jan Pancar, ki ima potrjen nastop na dirki evropskega prvenstva, je pa tudi na čakalni listi v razredu MX2.

V elitnem razredu MXGP je bil prijavljen Klemen Gerčar, ki pa je šele pred dnevi okreval po vnovični operaciji kolena. Na prvih treningih na motorju je ugotovil, da še ni dovolj dobro pripravljen za dirkanje na najvišji ravni, zato je nastop na Otoku odpovedal. V razredu MX2 je imel potrjen nastop Maks Mausser, ki pa je pred dnevi na treningu grdo padel in se poškodoval, tako da je moral varovanec Boga Gajserja odpovedati svoj nastop v Matterley Bassinu, pa tudi na naslednjih dirkah. Za dirko EMX250 je bil prijavljen Luka Milec, ki pa ima še vedno poškodovano koleno, tako da v Angliji prav tako ne more nastopiti. 

Poškodbe krojijo usodo tudi v drugih ekipah

S poškodbami se ne ubadajo samo nekateri najboljši slovenski motokrosisti, temveč tudi kandidati za najvišja mesta v razredu MXGP. Tako v Angliji, pa tudi na naslednjih dveh dirkah v Valkenswaardu in Pietramurati ne bo nastopil Francoz Romain Febvre, ki je grdo padel v drugi vožnji na uvodni dirki v Neuquenu v Patagoniji in si poškodoval gleženj, zato mora počivati vsaj šest tednov. Na omenjenih treh dirkah ga bo zamenjal Avstralec Dean Ferris. Prav tako naj v Angliji še ne bi nastopil lanski svetovni prvak Jeffrey Herlings, ki sicer je na uradnem seznamu prijavljenih na dirko. Nizozemec je še vedno poškodovan, zato naj ne bi mogel braniti lanske zmage v Matterley Basinu, ko je premagal Antonia Cairolija. Italijan prihaja v Anglijo kot zmagovalec letošnje uvodne dirke, kjer je imel najhujšega tekmeca v Timu Gajserju – ta je bil v obeh vožnjah drugi. Tudi tokrat sta Cairoli in Gajser, ki je na tej progi zmagal leta 2016, glavna kandidata za najvišje mesto. Štrene jima bo skušal premešati Belgijec Clement Desalle, zanimivo pa bo videti, kaj bo zmogel njegov rojak Jeremy van Horebeek, ki je bil s tretjim mestom presenečenje prve letošnje dirke. Velika pričakovanja imajo tudi angleški dirkači Shaun Simpson, Max Anstie in Tommy Searle.

#MXGPGreatBritain
Kvalifikacije bodo v soboto, dirka pa v nedeljo: prva vožnja bo ob 14.15, druga ob 17.10, prenos bo na Šport TV.

Za Pancarja uspeh že uvrstitev na glavno dirko

Mladi Jan Pancar bo imel v razredu EMX250 težko delo že v kvalifikacijah, saj je prijavljenih več kot 90 voznikov, na dirko pa se bo uvrstilo le 40 najhitrejših. Tako bo že uvrstitev na glavno dirko za Pancarja lep uspeh, saj so vozniki zelo izenačeni. 

Jan Pancar upa, da bo lahko na svoji prvi letošnji dirki tekmoval v razredu MX2.

 

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosAMZS športKlemen GerčarJan PancarLuka MilecmotocrossMaks MausserMatterley Bassin

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji