Gajser suvereno do prve zmage v državnem prvenstvu

Na prvi dirki državnega prvenstva v Prilipah številna udeležba in vrhunske predstave. Pohvale tudi organizatorjem, ki so kljub zahtevnim vremenskim pogojem pripravili odlično progo.


AMD Brežice je na motokros progi v Prilipah minulo nedeljo, izvedlo prvo letošnjo dirko za slovensko in hrvaško prvenstvo, na kateri je nastopilo 110 voznikov in tri voznice. Dan prej bi moralo biti na tej progi tudi pokalno prvenstvo, ki pa ga je prireditelj odpovedal zaradi razmočene proge.

Največ pozornosti je veljalo dirki v razredu MX Open, kjer je prvi favorit Tim Gajser upravičil vlogo velikega favorita in brez težav premagal vse tekmece. Še najbližje mu je bil Klemen Gerčar, tretji pa je bil Peter Irt.

V razredu MX2 je bil zelo zanimiv boj med Janom Pancarjem, Lukom Milcem in Nikolo Hranićem. V obeh vožnjah je slavil Pancar, Milec je bil drugi, za voznikoma z licenco AMZS pa se je uvrstil Hranič iz Hrvaške. 

V razredu MX125 je bil najboljši Matevž Robek, drugo mesto je osvojil Gal Hauptman, tretje pa Aleks Ronzullo.

V razredu MX85 sta se v obeh vožnjah za zmago borila Luka Kunič in Jaka Peklaj. Obakrat je bil boljši Kunič, tretji pa je bil Tilen Demšič. 

V najštevilčnejšem razredu MX65 je nastopilo 21 voznikov. V obeh vožnjah je prepričljivo slavil hrvaški voznik Šimun Ivandić, drugi je bil madžarski voznik Adam Horvath, tretji pa je slovenski motokrosist Miha Vrh.

V najšibkejši kategoriji MX50 je nastopilo 16 voznikov. Dodaten izziv za dober rezultat je bila zanje proga, ki je nekaterim voznikom, kljub popravkom proge pred vsako njihovo vožnjo, delala manjše preglavice. Na koncu so jih vsi uspešno premagali. V obeh vožnjah je zmagal Teo Šukljan pred Luko Juričem in Alexom Novakom.

Med veterani 40 je v obeh vožnjah zmagal Sašo Kragelj z veliko prednostjo pred Borutom Koščakom in Simonom Lavrinom, med veterani 50 pa je prepričljivo zmagal Bogomir Gajser pred Alojzem Vogrincem in Alojzijem Fortuno. 

Vsi rezultati 

Dirka je bila zaradi prizadevnosti organizatorjev odlično izpeljana, proga pa je bila kljub neugodnim vremenskim razmeram zelo dobro pripravljena. 

Naslednja dirka državnega prvenstva bo 21. aprila 2019 v Stranski vasi pri Semiču.

 

Ključne besede


Tim GajsermotokrosKlemen GerčarJan PancarAMD BrežiceLuka MilecBogomir GajserSašo KrageljJaka PeklajPrilipedržavno prvenstvodržavno prvenstvo v motokrosuLuka Kunič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji