Napovednik AMZS šport za 25. teden

Koledar aktivnosti AMZS šport za obdobje od 17. do 23. junija 2019.


MOTOKROS

Gajser motiviran v Nemčijo, z njim pa Gerčar, Pancar in Milec

Našega najboljšega motokrosista Tima Gajserja po zmagovalnem vikendu v Latviji konec tedna čaka še tretji dirkaški vikend zapored, v nemškem Teutschenthalu. Gajser je na dirki za Veliko nagrado Latvije z odlično drugo vožnjo in nekaj sreče dosegel prvo mesto in vknjižil še četrto zaporedno ter skupno peto zmago v letošnjem prvenstvu. Pred svojim največjim tekmecem Antoniem Cairolijem, ki se je minuli konec tedna na dirki nesrečno poškodoval, naš as v skupnem seštevku vodi za 33 točk.

Slovenija pa bo imela tokrat predstavnike z licenco AMZS v skoraj vseh razredih. V elitnem razredu MXGP bo namreč poleg Gajserja nastopil še Klemen Gerčar, ki mu dirka v Latviji na žalost ni prinesla želenih prvih točk v letošnjem prvenstvu. Jan Pancar bo naš edini predstavnik v razredu MX2 in bo po osmoljenem koncu tedna zaradi okvare motorja, skušal ponoviti rezultat iz Francije, kjer je dosegel prve letošnje točke. Priložnost pa bo na dirki evropskega prvenstva dobil tudi Luka Milec, ki bo nastopil v razredu EMX 250.

Podrobnejši napovednik bo objavljen v prihodnjih dneh.

SPEEDWAY

Škorja na prvi finalni dirki svetovnega prvenstva v speedwayu do 21 let

Nick Škorja si je tudi letos v kvalifikacijah privozil nastopanje na treh finalnih dirkah svetovnega prvenstva v speedwayu za voznike do 21 let starosti – lani je v tem tekmovanju osvojil 13. mesto. Na prvi finalni dirki v Lublinu na Poljskem bo nastopil to soboto, 22. junija 2019.

Finalne dirke svetovnega prvenstva v speedwayu U21 bodo: 22. junija - Lublin (Poljska), 14. septembra - Gustrow (Nemčija), 4. oktobra - Pardubice (Češka).

Ključne besede


Tim GajsermotokrosKlemen GerčarJan PancarLuka MilecmxgpNick ŠkorjaspeedwayMXGPGermany

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji