Slovenska izbrana vrsta mladincev pripravljena na svetovno prvenstvo v motokrosu

Najmlajši motokrosisti se intenzivno pripravljajo na svetovno prvenstvo, ki bo v italijanskem Trentinu 12. in 13. julija 2019.


Znamenita motokros proga v Pietramurati, ki je slovenskim ljubiteljem motošporta prinesla že mnogo veselja, bo 12. in 13. julija 2019 gostila mladinsko svetovno prvenstvo v motokrosu, in sicer v treh razredih - vozniki bodo nastopili s 65-, 85- in 125-kubičnimi motorji. Slovensko reprezentanco bodo sestavljali vozniki, ki vozijo z licencami AMZS in jih AMZS pošilja na tekmo kot nacionalna panožna zveza za motošport in karting. Sestavlja jo deset mladih motokrosistov, ki jih je izbral selektor Aleš Zajec. 

V najšibkejši kategoriji bodo nastopili Žan Oven, Lukas Osek, Gal Geršak in Miha Vrh. V 85-kubičnem razredu bodo slovenske barve zastopali Tilen Demšič, Bor Brejc, Jaka Osek in Jaka Peklaj, ki je na mladinskem svetovnem prvenstvu, tako kot Maks Mausser, nastopil že lani v Avstraliji. Peklaj je po prvem skupinskem reprezentančnem v Dolini pod Kalom minuli teden povedal:

Izjemno vesel sem, da bo svetovno prvenstvo v Trentinu, saj mi ta proga ugaja, kar potrjujeta tudi dve zmagi, ki sem ju tam na dirkah nižjega ranga že dosegel. Nekaj živčnosti je pred takšnimi tekmami vedno prisotne, a bomo skušali to obrniti v svoj prid in doseči dober rezultat.

V najmočnejšem razredu bosta nastopila Matevž Robek in Gal Hauptman. Slednji se je pred kratkim vrnil po poškodbi, a že na uvodnih treningih pokazal dobro hitrost in dobro pripravljenost, medtem ko Robek na dirkah državnega prvenstva v letošnji sezoni še ne pozna poraza. 

Ključne besede


motokrosMatevž RobekJaka Peklajsvetovno prvenstvoPietramurataMiha VrhGal HauptmanJaka OsekBor BrejcTilen DemšičŽan OvenLukas OsekGal GeršakAleš Zajec

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji