AMZS napovednik za 28. teden

Koledar aktivnosti na področju motošporta in kartinga za obdobje od 8. do 15. julija 2019.


SPEEDWAY

Dirka za državno prvenstvo v speedwayu v Petišovcih

Na motodromu v Petišovcih bo v soboto, 13. julija 2019, v organizaciji ST Lendava tretja in hkrati zadnja dirka sezone za točke državnega prvenstva. Na štartu bo tudi najboljši slovenski speedwayist Matej Žagar, ki je minuli konec tedna prvič letos prišel v polfinale dirke za svetovno prvenstvo v Hallstaviku, kjer je osvojil peto mesto. Ljubljančan, sicer član AMTK Ljubljana, je v odlični formi in je po dveh dirkah prepričljivo prvi. V boju za naslov državnega prvaka ga lahko še vedno prehitita Matic Ivačič (AMD Krško) in mladi Nick Škorja (AMTK Ljubljana). Trening se bo začel ob 15. uri, prva vožnja pa bo na sporedu ob 18. uri in 45 minut.

Zaradi padca na dirki evropskega prvenstva na Madžarskem minuli konec tedna bo Nick Škorja izpustil dirko v Petišovcih, saj mora v petek, 12. julija, na lažjo operacijo prsta. Mladi up slovenskega speedwaya bo vsled rehabilitacije z dirkališč odsoten pet do šest tednov.

MOTOKROS

Dirka svetovnega prvenstva za Veliko nagrado Azije

Najboljši motokrosisti sveta so v Indoneziji, kjer bo po dirki v Palembangu še ena dirka za točke svetovnega prvenstva. V nedeljo zjutraj bo Tim Gajser na otoku Java v Semarangu edini Slovenec na štartu dvanajste preizkušnje sezone. Gajser je vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva in ima pred prvim zasledovalcem Antoniom Cairolijem zajetnih 130 točk prednost, to pa lahko še poveča, saj Italijana zaradi poškodbe ni na azijski turneji. 

Podrobnejši napovednik bo objavljen v prihodnjih dneh.

Svetovno mladinsko prvenstvo v motokrosu

Slovenski motokros podmladek bo 13. in 14. julija v Italiji nastopil na svetovnem mladinskem prvenstvu v Italiji. Slovensko reprezentanco sestavlja deset mladih motokrosistov, ki vozijo z licencami AMZS in jih AMZS pošilja na tekmo kot nacionalna panožna zveza za motošport in karting. Vodi jih selektor Aleš Zajc, barve Slovenije pa bodo branili Žan Oven, Lukas Osek, Gal Geršak in Miha Vrh v razredu EMX65, Tilen Demšič, Bor Brejc, Jaka Osek in Jaka Peklaj v razredu EMX85, v namočnejšem razredu z motorji s prostornino do 125 kubičnih centimetrov pa Matevž Robek in Gal Hauptman.

Ključne besede


SpeedwayMatej ŽagarTim GajsermotokrosAntonio CairoliJaka PeklajNick ŠkorjaMatic Ivačičsvetovno prvenstvo v motokrosu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji