Slovenski mladi upi odhajajo na svetovno mladinsko prvenstvo v motokrosu

Slovenski motokros upi se bodo na svetovnem prvenstvu v Italiji skušali čim bolje odrezati in iz sebe iztisniti zadnje atome moči in pokazati, da so si zaslužili reprezentančni vpoklic.

Slovenski motokros upi
Slovenski motokros upi

Slovenska mladinska motokros reprezentanca se bo konec tedna v Italiji preizkusila na svetovnem prvenstvu mladih upov. V Pietramurato, na katero ima lepe spomine tudi naš najboljši motokrosist in trenutno vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva razreda MXGP Tim Gajser, je odšlo kar deset fantov, ki so pred tem na sedežu AMZS na Dunajski 128 opravili še najlažji del priprav pred kvalifikacijami in dirkami - fotografiranje.

Selektor Aleš Zajec je prepričan, da so njegovi nadarjeni izbranci dobro pripravljeni in da bodo v Trentinu upravičili poziv v reprezentanco ter dobro zastopali barve AMZS in Slovenije.

Selektor Aleš Zajec (prvi desno sp.) z deseterico reprezentantov

Mladi motokros upi, ki vozijo z licencami AMZS in jih AMZS pošilja na tekmo kot nacionalna panožna zveza za motošport in karting, so vsi po vrsti zelo dobro razpoloženi. Obljubljajo, da se bodo potrudili do zadnjega atoma moči ter upajo, da jim bodo tudi motorji služili po željah. Edini od desterice, ki že ima izkušnje na svetovnem prvenstvu, je Jaka Peklaj.

Približno vem, kaj me čaka. Konkurenca bo zahtevna in ne bom si smel privoščiti napak. Prvi cilj je, da se kvalificiram, potem pa bom videl, kaj bom lahko naredil.

Peklaj bo vozil v razredu do 85 kubičnih centimetrov, v katerem bodo Slovenijo zastopali še Jaka Osek, Bor Brejc in Tilen Demšič.

Jaka Osek, Bor Brejc, Jaka Peklaj in Tilen Demšič bodo z licenco AMZS barve Slovenije zastopali v razredu do 85 ccm.

V najšibkejšem razredu do 65 kubičnih centimetrov bodo v slovenskem dresu vozili Žan Oven, Lukas Osek, Gal Geršak in Miha Vrh.

Dobro razpoloženi Žan Oven, Lukas Osek, Gal Geršak in Miha Vrh se bodo v Pietramurati borili v razredu do 65 ccm.

Predstavnika Slovenije v najmočnejšem mladinskem razredu do 125 kubičnih centimetrov pa bosta Matevž Robek in Gal Hauptman.

Matevž Robek in Gal Hauptman v dresih slovenske reprezentance bosta vozila v razredu do 125 ccm.

 

Ključne besede


Tim GajsermotokrosMatevž RobekJaka PeklajMiha VrhGal HauptmanJaka OsekBor BrejcTilen DemšičŽan OvenLukas OsekGal Geršakmladinsko svetovno prvenstvoAleš Zajec

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji