AMZS napovednik za 34. teden

Koledar aktivnosti na področju motošporta in kartinga za obdobje od 19. avgusta do 25. avgusta 2019.

Gajser se zahvaljuje motorju, ki ga je pripeljal do naslova svetovnega prvaka
Gajser se zahvaljuje motorju, ki ga je pripeljal do naslova svetovnega prvaka

MOTOKROS

Dirka svetovnega prvenstva na Švedskem

Karavana najboljših motokrosistov sveta na čelu s Timom Gajserjem, ki je pretekli konec tedna v Imoli osvojil naslov svetovnega prvaka, se bo tokrat ustavila na Švedskem. V Uddevalli je namreč v nedeljo, 25. avgusta 2019, na sporedu šestnajsta dirka svetovnega prvenstva. Kljub temu, da ga ne more nihče več prehiteti v skupnem seštevku, bo na njej sodeloval tudi Tim Gajser. V razredu MX2 bo dobro formo želel čimbolje unovčiti tudi vse boljši Jan Pancar.

Podrobnejši napovednik v prihodnjih dneh.

Motokros šola v Šentvidu pri Stični

Tudi prihajajoči konec tedna se bodo lahko vsi mladi in nadebudni ljubitelji motokrosa udeležili motokros šole. V soboto, 24. avgusta 2019, bo skrivnosti vožnje na motorju v Šentvidu pri Stični še tretjič letos po Semiču in Sežani razkrival Andrej Rus. Mladi od šestega do trinajstega leta starosti se bodo spoznali z osnovnimi veščinami tega atraktivnega športa, v katerem ima Slovenija svetovnega prvaka v najmočnejšem razredu MXGP za leto 2019 Tima Gajserja.

TRIAL

Dirka državnega prvenstva

Na Vranskem bo v organizaciji AMD Lukovica v soboto, 24. avgusta 2019, tretja dirka za točke državnega prvenstva. Za čimboljše uvrstitve se bodo ob licenciranih voznikih merili tudi številni rekreativci, ki so veliko spretnosti, iznajdljivosti ter znanja obvladovanja motorjev pokazali že na prvih dveh preizkušnjah, ki sta bili maja v Lukovici in junija v Jaski na Hrvaškem. 

MINIMOTO, SKUTER, SUPERMOTO, STARODOBNIKI

Dirka za točke državnega prvenstva 

Tudi v nedeljo, 25. avgusta 2019, bo na Vranskem sila živahno. A tokrat bodo za to poskrbeli tekmovalci v minimotu, na skuterjih in supermotu. AMD Lukovica namreč pripravlja četrto dirko v letošnjem letu, ki bo štela za točke državnega prvenstva.

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem bodo zahrumeli tudi starodobniki. Merili se bodo v okviru prvenstva Alpe Adria na mednarodni memorialni dirki Nika Sodnikarja. V okviru različnih kategorij in razredov bodo sposobnosti preizkušali vozniki na motorjih, ki so bili izdelani pred letom 1990.

CESTNO HITROSTNI MOTOCIKLIZEM

Dirka Alpe Adria

V okviru pokala Alpe Adria bosta na motodromu Grobnik nad Rijeko v nedeljo, 25. avgusta, Slovenijo z licencama AMZS zastopala dva dirkača. V razredu superbike bo vozil Marko Jerman, ki je nazadnje na Madžarskem za pičle štiri stotinke sekunde zaostal za zmagovalnimi stopničkami, v razredu superstock 1000, ki bo štel tudi za točke evropskega prvenstva, pa si bo med ostro konkurenco čimbolje z grobniškim asfaltom ter zavoji prizadeval opraviti David Božič.

SPEEDWAY

Kvalifikacije za svetovno prvenstvo v speedwayu za leto 2020

Hrvaški Goričan bo v soboto, 24. avgusta 2019, prizorišče kvalifikacijske dirke speedwayistov za uvrstitev na dirke svetovnega prvenstva v speedwayu leta 2020. Eno od prvih treh mest, ki neposredno zagotavljajo vozovnico med svetovno speedway elito, si bo skušal privoziti tudi naš serijski državni prvak Matej Žagar. Ljubljančanu v tej sezoni med najboljšimi speedway vozniki na svetu ne gre prav veliko po načrtih, saj štiri dirke pred koncem sezone zaseda šele dvanajsto mesto. Prva rezerva na dirki bo tudi Matic Ivačič, ki bi v primeru odpovedi kakšnega od šestnajsterice prijavljenih imel priložnost, da se na stadionu Milenium v bližini slovensko-hrvaško-madžarske tromeje spusti v boj za prestižna mesta med najboljšimi speedwayisti sveta v naslednjem letu.

Ključne besede


Matej ŽagarMXGPTim GajsermotokrossupermotominimotoskutertrialstarodobnikiJan PancarMarko Jermanmotokros šolaMatic Ivačičspeedwaycestno hitrostni motociklizemDavid BožičMX2

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji