Tim Gajser na štartu v Uddevalli z zlato številko

Slovenski motokros šampion bo v nedeljo, 25. avgusta 2019, na štartu s številko 243 v zlati barvi, ki pripada svetovnemu prvaku.


Tim Gajser se je minuli konec tedna v Imoli z zlatimi črkami zapisal v zgodovino svetovnega motokrosa. Drugič v karieri si je 22-letni Makolčan, ki vtekmuje z licenco AMZS, privozil naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP, skupno pa je laskavi naziv ob njegovem imenu zapisan že tretjič, saj se je leta 2015 veselil tudi naslova najboljšega na svetu v razredu MX2.

Svetovni prvak Tim Gajser se pozdravlja z navijači

Če je v Italiji noč pred dirko komaj zatisnil oči, saj ga je grizla nervoza pred pomembno preizkušnjo v Imoli, kjer pa je nato potrdil, da je v tej sezoni številka 1 v elitnem motokros razredu, bo tokrat s sobote na nedeljo v Uddevalli zanesljivo spal zelo mirno in bržčas tudi trdno. Sanje o drugem naslovu svetovnega prvaka med motokros elito (prvega je osvojil leta 2016 v debitantski sezoni v razredu MXGP) je namreč uresničil in zadnje tri dirke sezone lahko odpelje brez najmanjšega pritiska.

Zlata številka za svetovnega šampiona v razredu MXGP za leto 2019 Tima Gajserja

Bržas bo skušal Gajser zadnje tri dirke svetovnega prvenstva odpeljati po najboljših močeh ter jih tako izkoristiti za pripravo na zahtevno preizkušnjo v Las Vegasu, ki ga čaka 19. oktobra. V Nevadi v Združenih državah Amerike bo namreč z moštvom HRC na stadionu Sam Boyd nastopil na dirki z imenom 2019 Monster Energy Cup, na kateri bodo sodelovali vsi najboljši supercross vozniki na svetu, kar bo za Gajserja nov velik izziv.

Tega se že zelo veselim. Počutim se dobro, samozavestno in upam, da bom v Ameriki izpolnil pričakovanja. Leta 2017 sem že dirkal na tej preizkušnji, zato približno vem, kaj me čaka. Kljub temu sem rahlo pozitivno vznemirjen. Nadejam se nove izkušnje in prepričan sem, da bom užival v dirkanju.

Na Švedskem tudi Jan Pancar

Slovenske barve na Švedskem bo v razredu MX2 branil tudi Jan Pancar, ki je v finišu sezone očitno našel zelo dobro formo. V Imoli je osvojil skupno šestnajsto mesto, predvsem v prvi vožnji pa pokazal, iz kakšnega testa je mladi slovenski motokros up, če je na progi maksimalno zbran in ne dela napak, saj je v cilj privozil deseti.

Pancar na stezi v Imoli

Steza v Uddevalli je dolga 1530 metrov in lani ni bila koledarju svetovne motokros elite. Zadnjič so se na slikoviti progi Glimminge najboljši motokrosisti sveta tu merili pred dvema letoma. Takrat je himno za zmago poslušal Tim Gajser, ki je sicer v tej sezoni Zdravljico slišal kar devetkrat, skupno pa je na najvišji zmagovalni stopnički v letu 2019 slovenski motokros šampion stal že štirinajstkrat.

Dirko MXGP, šestnajsto letos za točke svetovnega prvenstva, ki bo v Uddevalli na Švedskem, si boste lahko v nedeljo, 25. avgusta 2019, ogledali na programu Šport TV 1 (Š1). Prva vožnja bo ob 14., druga pa ob 17. uri. 

Dirka razreda MX2 bo prav tako na programu Šport TV 1 (Š1). Vožnji se bosta začeli uro pred preizkušnjama v razredu MXGP.

 

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosJan PancarMX2svetovno prvenstvo v motokrosu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji