Tim Gajser sedmič v nizu na vrhu zmagovalnega odra na dirki svetovnega prvenstva MXGP

Tim Gajser ne popušča in suvereno drvi k naslovu svetovnega prvaka v razredu MXGP. Na dirki za Veliko nagrado Azije je zmagal že sedmič zapored in njegova prednost pred prvim zasledovalcem šest dirk pred koncem znaša že velikih 173 točk.


V sobotnih kvalifikacijah Tim Gajser sicer ni odpeljal po željah in si je privozil tretje mesto. Na prostem treningu na 1730 metrov dolgi progi je pred kvalifikacijami padel in si lažje poškodoval gleženj. Hitrejša od slovenskega asa, ki vozi z licenco AMZS, sta bila namreč Romain Fevbre in Glenn Coldenhoff, a le za malenkost. 

Steza je nevarna in zahtevna ter ne dopušča napak. Padec ni pustil posledic, saj mi je fizioterapevt pomagal, da večjih težav z gležnjem nimam in vseeno lahko vozim, kot si želim.

Vročina ni bila ovira

Na dirki, ki je bila v hudi vročini pri 36 stopnijah Celzija, je Gajser potrdil, da je v imenitni formi in da prvo mesto v točkovanju za svetovno prvenstvo ni naključje. V prvo vožnjo se je odločno pognal s štarta in takoj prevzel vodstvo, ki ga nato ni več izpustil iz rok. Vseskozi je vozil zelo zbrano ter tekmecem ni pustil nobene priložnosti, da bi ga prehiteli.

Štart mi je uspel zelo dobro, nato pa sem bil previden, saj me je padec v vožnji na čas izučil. Privozil sem si prednost, s katero sem lahko kontroliral tekmece in tako prišel do prvega mesta.

Organizatorji so za drugo vožnjo polili kar nekaj vode po progi Bukit Semarang Baru, ki je tako postala še malce bolj spolzka, za dve ali tri stopinje je padla temperatura zaradi oblakov, vendar je bilo zato na stezi malenkost manj svetlo. A Gajserju to ni povzročalo težav. Na štartu ga je presenetil Jeremy Seewer, toda že po dobri minuti vožnje je slovenski motokros šampion prevzel vodstvo. Vozil je zanesljivo ter zadržal vodilni položaj do konca in si privozil sedmo zaporedno zmago v razredu MXGP v sezoni.

Zelo sem vesel. Proga je bila na določenih mestih brutalna, spolzka in zelo nevarna. Užival sem v vožnji. Zahvalil bi se strokovni podpori v moštvu in fizioterapevtu, ki mi je omogočil, da me poškodba gležnja ni ovirala in sem lahko vozil, kot sem si želel.

Gajser suvereno drvi k novemu naslovu svetovnega prvaka v razredu MXGP.

Gajser je v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo razreda MXGP še povečal prednost pred tekmeci. Šest dirk pred konecm sezone drugouvrščeni Jeremy Seewer za njim zaostaja kar 173 točk.

Naslednja preizkušnja za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MXGP bo dirka za Veliko nagrado Češke 28. julija 2019 v Loketu.

REZULTATI

MXGP

1. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Arnaud Tonus (Švi), 3. Jeremy Seewer (Švi)

2. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Pauls Jonass (Lat), 3. Arnaud Tonus (Švi)

Skupno na dirki: Tim Gajser (Slo), 2. Arnaud Tonus (Švi), 3. Jeremy Seewer (Švi)

Skupno v SP (12/18): 1. Tim Gajser (Slo): 538, 2. Jeremy Seewer (Švi): 365, 3. Antonio Cairoli (Ita): 358, 4. Arnaud Tonus (Švi): 346, 5. Gautier Paulin (Fra): 343

Ključne besede


MXGPTim Gajsermotokrossvetovno prvenstvo v motokrosu