Tiiiiim Gajserrrrr - svetovni prvak MX2!

Novice

Devetnajstletni motokrosist Tim Gajser (Honda Gariboldi Racing) je osvojil naslov svetovnega prvaka MX2 v motokrosu! Ta vikend je bila na prizorišču Glen Helen v ZDA finalna, osemnajsta dirka za svetovno prvenstvo. Gajser se je na veliki finale odpravil kot vodilni dirkač razreda MX2.

Devetnajstletni motokrosist Tim Gajser (Honda Gariboldi Racing) je osvojil naslov svetovnega prvaka MX2 v motokrosu! Ta vikend je bila na prizorišču Glen Helen v ZDA finalna, osemnajsta dirka za svetovno prvenstvo. Gajser se je na veliki finale odpravil kot vodilni dirkač razreda MX2.

V prvi vožnji, ki je bila na sporedu v večernih urah po našem času, je imel kar nekaj težav. Že na startu je zaostal, v nadaljevanju pa napravil še nekaj napak in v cilj pripeljal na šestem mestu. K sreči tudi Gajserjev največji konkurent Pauls Jonass iz Latvije ni odpeljal idealne vožnje in je končal za Gajserjem na desetem mestu. Gajserjeva prednost je pred finalno vožnjo znašala že dvaindvajset točk in jasno je bilo, da mu lahko le še večja napaka prepreči končno slavje.

Do naslova prvaka je bilo vseeno potrebno počakati do druge vožnje, v kateri sta še enkrat dominirala domača Ameriška predstavnika. Tim Gajser je bil četrti, Jonass šesti in s tem je Gajser prepričljivo osvojil naslov svetovnega prvaka! Prvenstvo je dobil z lepo prednostjo petindvajsetih točk. Zmagovalec dirke je postal Nelson Jessy iz ZDA, Gajser je bil na dirki skupno četrti.

To je prvi naslov svetovnega prvaka MX2 v zgodovini slovenskega motokrosa in največji uspeh za Tima Gajserja, ki je pred dnevi dopolnil šele devetnajst let.

Šef ekipe Gariboldi Racing, Giacomo Gariboldi je prav v nedeljo praznoval rojstni dan, Tim pa mu je z naslovom prvaka podaril darilo, kot si ga je lahko Italijan le želel.

AMZS ob tem dosežku Timu Gajserju, njegovi družini in celotni ekipi izreka iskrene čestitke!

Največji dosežki Tima Gajserja:

  • 2007 - Evropski prvak v kategoriji do 65 ccm
  • 2009 - Evropski prvak v kategoriji do 85 ccm
  • 2012 - Evropski prvak v kategoriji do 125 ccm
  • 2012 - Mladinski svetovni prvak v kategoriji do 125 ccm
  • 2015 - Svetovni prvak MX2

Kako se spominja začetkov svoje športne poti?
»Oče je imel svoje podjetje, delal je z bagrom in vse, kar je zaslužil, je dal za motokros, da sva lahko potovala na dirke. Vozil sem star motor, eno oz. največ dve opremi sem imel na voljo za celo sezono. Bilo je kar težko …. Medtem ko so nekateri vozniki imeli že pri majhnih kategorijah, 65 ccm, na dirkah s seboj svojo ekipo - mehanike, pomočnike, sva midva z očetom na dirko prišla sama, s starim motorjem, zmagala in šla domov.«

Na motor ga je pri dveh letih in pol posadil oče Bogo, tudi zagrizen motokrosist. »Resnično dano mi je, da imam očeta, ki dobesedno živi motokros. Prvi me je dal na motor in od takrat dalje je name prenesel vse svoje znanje. Vse se je moral naučiti sam; na začetku so se vsi delali norca iz njegovega stila vožnje, ampak je vztrajal in garal. In kot rečeno: vse kar se je naučil, je prenesel name, za kar sem mu zelo hvaležen in on to ve.« Kot zanimivost: Timov oče je svoj prvi motokros motor dobil pri osemnajstih letih, ko si ga je kot član kmečke družine resnično trdo prislužil ter ko je tudi mama dala na stran svoje prihranke, zaslužene s prodajo jajc in drugih domačih pridelkov. Pri osemnajstih letih torej, letih, ko je njegov sin postal vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva v elitnem razredu MX2!

Foto: Honda Gariboldi Racing

 

Ključne besede


Gajsermotokros

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji