Gajser na Švedskem drugi

Tim Gajser tudi na šestnajsti dirki sezone svetovnega prvenstva v motokrosu na zmagovalni stopnički. Osvojil je drugo mesto.


Karavana najboljših motokrosistov sveta se je tokrat merila na Švedskem. Uddevalla je bila prizorišče šestnajste dirke sezone svetovne motokros elite, ki pa je bila za Tima Gajserja zgolj formalnost, saj si je že prejšnji konec tedna v Imoli zagotovil naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP za leto 2019.

V sobotnih kvalifikacijah je Gajser, ki tekmuje z licenco AMZS, zasedel tretje mesto. Hitrejša od njega sta bila nizozemska dirkača Glenn Coldenhoff in povratnik po poškodbi med najboljšimi motokrosisti razreda MXGP Jeffrey Herlings. 

Gajser petnajstič v sezoni na zmagovalnih stopničkah

Nedeljsko prvo vožnjo je Gajser s Hondo, na kateri se je bleščala zlata številka svetovnega prvaka, začel zelo dobro, nato pa ga je drobna napaka stala boljše uvrstitve. Skozi cilj je pripeljal tretji. Hitrejša od njega sta bila Glenn Coldenhoff in Francoz Romain Fevbre.

Dobro sem začel, potem pa me je tisti mali zdrs vrgel iz ritma, ki sem ga nato težko spet našel. Prehitevati tudi ni bilo lahko in osvojil sem tretje mesto.

V drugo je Gajser štartal odločen, da popravi, kar je zamudil v prvi vožnji. Kar nekaj časa je lovil Fevbreja, ko pa ga je prehitel, prvega mesta ni več izpustil iz rok. V skupnem seštevku dirke za Veliko nagrado Švedske mu je to prineslo petnajste stopničke na šestnajsti dirki svetovnega prvenstva v sezoni (na njih ni stal le na peti preizkušnji, ki je bila v Mantovi v Lombardiji). Osvojil je namreč drugo mesto, prvo pa je pripadlo Glennu Coldenhoffu. 

Štart mi je dobro uspel in potem sem vseskozi pritiskal na Fevbreja. Nisem ga hotel takoj prehiteti, ampak sem čakal na to do pet minut pred koncem. Videl sem, kje sem hitrejši, našel sem nekaj dobrih linij, ga prehitel ter kontroliral situacijo do konca. Škoda, ker se ni izšlo za zmago na dirki, ampak kljub temu sem zelo zadovoljen.

#NavijamoZaNase
Navijači, vabljeni na sprejem našega junaka, svetovnega prvaka Tima Gajaserja, ki bo v torek, 27. avgusta 2019, ob 18. uri na Trgu svobode v Mariboru. 

Znova do točk tudi Pancar

V razredu MX2 je barve Slovenije z licenco AMZS zastopal Jan Pancar. 19-letni up slovenskega motokrosa je potrdil, da je v zadnjem času ujel zelo dobro formo ter si vnovič privozil nekaj točk za svetovno prvenstvo. V prvi vožnji je skozi ciljno črto pripeljal na dvajsetem mestu in osvojil točko, v drugo pa je še vozil še bolje ter segel do štirinajstega mesta, ki mu je navrglo še sedem novih točk. Skupno je na stezi Glimminge osvojil šestnajsto mesto.

Sedemnajsta, predzadnja dirka za točke svetovnega prvenstva v razredu MXGP bo 8. septembra 2019. To bo preizkušnja za Veliko nagrado Turčije v Afyonkarahisarju.

REZULTATI

MXGP

1. vožnja: 1. Glenn Coldenhoff (Niz), 2. Romain Fevbre (Fra), 3. Tim Gajser (Slo), 4. Pauls Jonass (Lat), 5. Jeremy Van Horebeek (Bel), ...

2. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 1. Glenn Coldenhoff (Niz), 3. Pauls Jonass (Lat), 4. Jeffrey Herlings (Niz), 5. Jeremy Seewer (Švi), ...

Skupno na dirki: 1. Glenn Coldenhoff (Niz): 47, 2. Tim Gajser (Slo): 45, 3. Pauls Jonass (Lat): 38, 4. Jeremy Seewer (Švi): 30, 5. Jeremy Van Horebeek (Bel): 30, ... 

Skupno v SP (16/18): 1. Tim Gajser (Slo): 709, 2. Jeremy Seewer (Švi): 511, 3. Gautier Paulin (Fra): 468, 4. Glenn Coldenhoff (Niz): 446 točk, 5. Arnaud Tonus (Švi): 443, ... 51. Klemen Gerčar (Slo): 1 točka...

MX2

1. vožnja: 1. Jorge Prado (Špa), 2. Tom Vialle (Fra), 3. Henry Jacobi (Nem), ... 20. Jan Pancar (Slo), ...

2. vožnja: 1. Calvin Vlaanderen (Niz), 2. Tom Vialle (Fra), 3. Adam Sterry (VB), ... 14. Jan Pancar (Slo), ...

Skupno na dirki: 1. Tom Vialle (Fra): 44, 1. Calvin Vlaanderen (Niz): 43, 3. Jorge Prado (Špa): 43, ... 16. Jan Pancar (Slo): 8 točk, ...

Skupno v SP (16/18): 1. Jorge Prado (Špa): 737, 2. Thomas Kjer Olsen (Dan): 592, 3. Jago Geerts (Bel): 467, 4. Tom Vialle (Fra): 460, 5. Henry Jacobi (Nem): 442,  ... 27. Jan Pancar (Slo): 42 točk, ...

Ključne besede


MXGPTim GajserJan PancarMX2svetovno prvenstvo v motokrosu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji