Radizel gostil drugo dirko pokalnega in rekreativnega prvenstva Slovenije

AMD Orehova vas je organiziral drugo dirko sezone pokalnega in rekreativnega prvenstva Slovenije. Zaradi slabih vremenskih pogojev in varnosti tekmovalcev zadanega programa dirk v vseh kategorijah ni bilo moč izvesti.


Radizel je bil prizorišče druge letošnje dirke pokalnega in rekreativnega prvenstva Slovenije v motokrosu. Prizadevnim organizatorjem pa so jo tokrat malce zagodle vremenske razmere, saj niso uspeli izpeljati vseh predvidenih dirk. Vodstvo dirke in nadzorniki so namreč presodili, da bi bila proga za mlade tekmovalce v nanižjih kategorijah, in sicer v razredu MX 50 in MX 65, preprosto prenevarna in so dirki odpovedali.

Premočni Osek, Robek in Bubnič

V kategoriji MX 85 je s celotno konkurenco dvakrat suvereno opravil Jaka Osek (Motocross-ski Gajser Team). Še najbolj se mu je približal Tilen Demšič (ŠD MX Akademija Sašo Kragelj), ki pa v nobenem trenutku ni zmogel ogroziti njegove zmage.

V razredu MX 2 je bil premočan za tekmece Matevž Robek (Moto klub Fire Group), ki je gladko in brez težav dobil obe vožnji. Drugo mesto je pripadlo Jaki Završanu (ŠD Myteam motocross), tretje pa si je z boljšo drugo vožnjo privozil Tadej Dolinar (AMD Trbovlje).

Razred MX Open je bil na dirki številčno najmanj zastopan, končne zmage pa se je veselil Miha Bubnič (Društvo 3 kraji), pred Žanom Žalerjem (AMD Slovenske Konjice) in Rokom Virantom (AMD Šentvid pri Stični).

Veterani in rekreativci vozili na nož

Zelo zanimivo in napeto pa je bilo v obeh veteranskih kategorijah, v katerih so vozniki pokazali zavidljivo pripravljenost in motokros znanje na težki radizelski progi. V razredu MX Veterani 1 je zmago odnesel Leon Ferš (Društvo AMD Vurberk), v boju za drugo mesto pa je Marko Špehar (Avto moto društvo Kolpa MXS) le za točko prehitel tretjeuvrščenega Tomaža Jankoviča (Motocross-ski Gajser Team). V razredu MX Veterani 2 se je zmage veselil Alojzij Fortuna (Moto klub team Fortuna), tudi tukaj pa je potekal ogorčen boj za drugo mesto na stopničkah za zmagovalce. Na koncu je bil srečnejši Alojz Vogrinc (TRK Tajfun-šport) s točko več od tretjega Zlatka Vaupotiča (MSK Notranjska).

Rekreativna kategorija MXR 2 je na dirko zvabila tudi tekmovalce iz Avstrije in Hrvaške, ki so pošteno okrepili konkurenco ter zaostrili boj za najvišja mesta. Prvega se je z zmagama v obeh vožnjah veselil Tim Gojčič. Drugo mesto je pripadlo Avstrijcu Philippu Musterju, tretji pa je bil Primož Kaluža. Zelo napeto in razburljivo je bilo tudi v rekreativnem razredu MXR Open, v katerem je po zaslugi zmage v drugi vožnji do najvišje zmagovalne stopničke prišel Denis Veberič. Drugo mesto je pripadlo Petru Šilcu, tretje pa si je privozil Tadej Oražem.

Za nove točke in čimboljša mesta na dirkah bodo motokros motorji v septembru hrumeli še na dveh preizkušnjah. Že konec tedna bodo v Škednju pri Slovenskih Konjicah, konec meseca pa v Stranski vasi pri Semiču.

Ključne besede


motokros

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji